maurits remmen winnaarTwee weken geleden heeft Maurits Remmen van schermvereniging Zaal Kardolus goud verdiend op het Lajos-csire-gedächtinsturnier. Nu heeft hij opnieuw goud binnen gehaald op het Internationales Degen Pokal Turnier.

mau mulhiem 2 1Het kwalificatietoernooi begon afgelopen zondag voor de 13- en 14-jarigen in een veld van 22 schermers, waarvan 3 Nederlanders en 19 Duitsers. De laatste drie rondes waren zwaarder, maar Maurits heeft zijn tegenstanders verslagen. Komend weekend staat er opnieuw een toernooi voor Maurits op de agenda. Dit toernooi is in Wuppertal.

Er werd gestart in drie poules waarbij Maurits zijn 5 partijen in de poule wist te winnen. De beste 16 schermers uit de voorrondes starten in de zogenaamde eliminatierondes waarbij er tot 10 punten werd geschermd. De afvallers in de tweede eliminatieronde kunnen nog een partij tegen elkaar schermen om uit te maken wie definitief bij de laatste acht schermers overblijft.

Maurits won zijn eerste eliminatie met 10-5 van Leandro Bigga. Zijn daaropvolgende verloor hij met 10-8 van Julian Knabenreich. In de voorrondes had Maurits nog gewonnen van deze tegenstander. Maurits kon zich vervolgens met de 8 afvallers nog terugvechten in het toernooi door met 10-0 van Tim Bingener te winnen.

Aangekomen bij de definitieve laatste 8 schermers mocht Maurits wederom aantreden tegen Julian Knabenreich en wist deze partij met 10-1 te winnen. In de halve finale won Maurits vervolgens zijn partij met 10-7 van Rafael Schumacher. De finale wist Maurits wederom met 10-7 te winnen van Nick Morlang.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-