heren 1 en 2 kampioenALTV Zoetermeer heren 1 is kampioen geworden in de 2e klasse zondag. Het jonge team won op de laatste speeldag met 5-1 bij de Aeronauten waarmee het kampioenschap veilig werd gesteld. Het was voor de jeugdspelers Cian Mikkelsen (13), Yannick Stolz (13) en Nout Brouwer (14) de eerste keer dat zij competitie speelden bij de senioren.

Gezien het talent van deze jonge tennissers koos de club ervoor een jeugdig team samen te stellen en dat in te delen in de tweede klasse zodat er genoeg uitdaging zou zijn. Het team dat gecompleteerd werd door de wat meer ervaren spelers Sander Captijn (20) en Simon Tijhuis (19) presteerde bijzonder goed en behaalde volkomen terecht de titel. Al met al een prachtig kampioenschap van dit jonge team, waar ALTV in de toekomst nog veel plezier aan kan beleven.

Ook het tweede herenteam van de Zoetermeerse club, uitkomend in de derde klasse behaalde op de laatste inhaal dag alsnog het kampioenschap. Mike Harnas, Tycho Grunewald, Max Huizer, Thomas van Pelt en invaller Bas Huizer wisten de in te halen partijen in en tegen Bleiswijk in winst om te zetten, hetgeen genoeg was om kampioen te worden. Captain Thomas van Pelt vond het vooral mooi dat een vriendengroep, samen een team vormend, kampioen kon worden.

AndrĂ© de Mos en Susanne Esser, de drijvende krachten achter het succes van de Zoetermeerse tennisclub, kijken tevreden terug naar een zeer succesvolle najaarscompetitie voor de jeugd  met vier kampioensteams.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-