Voetbal - SV DSO heeft de goede competitiestart van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. SV DSO leed op het eigen sportpark Bentwoud in Zoetermeer een 1-3 nederlaag tegen HVC’10 uit Hoek van Holland. Na rust kwam er even hoop op een minimaal gelijk spel.

DSO copyOnder toeziend oog van rond de 250 toeschouwers begon SV DSO de wedstrijd goed en werd een aantal keren gevaarlijk met schoten naast en op doel. Echter, HVC’10 opende de score in de 9e minuut. Robin v.d. Bos prikte de bal knap met de linkervoet in de linkerhoek, 0-1. SV DSO drong in het vervolg van de eerste helft aan, maar de keeper van de tegenstander Vincent Madern bleek een sta-in-de-weg. Diverse schoten van SV DSO eindigde tegen de handen van de uitstekend spelende doelman.

Na rust de verdiende gelijkmaker

SV DSO kwam in de 62e minuut terecht op gelijke hoogte met de Hoek van Hollanders. Na een mooie loopactie van Kevin Cameron schoot hij de bal koel binnen, 1-1. Lang kon SV DSO niet van deze gelijke stand genieten. Twee minuten later werd het door een vrije trap 1-2. Tot vreugde van de meegereisde supporters, spelers en staf van HVC’10. Het duel werd vervolgens steeds grimmiger en de scheidsrechter moest een aantal kaarten trekken voor harde overtredingen. HVC’10 kwam in de 82e minuut door een goed uitgespeelde counter op een veilige marge. Wesley Schouten gooide de wedstrijd in het slot door koelbloedig af te ronden, 1-3. HVC’10 kon vervolgens nog uit lopen naar een geflatteerde 1-4 voorsprong, maar een lobje van Dave Kram mislukte.

Na deze wedstrijd staat SV DSO op de 6e plaats in de tweede klasse. Volgende week zal SV DSO het opnemen tegen nummer 5 UVS. Dit duel wordt wederom thuis gespeeld op Sportpark Bentwoud. Later dit seizoen zal SV DSO nog uitkomen tegen Te Werve, de tegenstander die afgelopen week tegen Ajax mocht aantreden voor het KNVB Bekertoernooi, dit duel eindigde in een 0-7 overwinning voor de Amsterdammers.

Verslag: Dennis Molenaar