TDD CCWC foto 200m fullDrakenbootvereniging The Dutch Dragons uit Zoetermeer verdedigt in Hongarije de Nederlandse eer en de eer van hun vereniging. In Szeged, de drie na grootste stad van Hongarije, vinden van 17 tot 22 juli de Wereldkampioenschappen Drakenbootvaren voor clubteams plaats.

Tussen de 6000 atleten die meedoen aan de WK, lopen 14 atleten uit Nederland, leden van The Dutch Dragons. Ter vergelijking: Canada peddelt mee met 1100 atleten vanuit 20 clubs om de prijzen.

Op 17 juli stond de eerste afstand voor The Dutch Dragons op het programma, de 200m in de kleine boot. In een kleine boot zitten 10 peddelaars (5 dames en 5 heren), verdeeld over 5 bankjes. Voorop een drumster, die het tempo slaat dat de peddelaars op het eerste bankje peddelen en achterop een stuurvrouw, die ervoor zorgt dat de boot in de juiste lijn naar de finish gaat. Iedere slag moet gelijk zijn en vol kracht, wat ervoor zorgt dat de boot door het water zo snel mogelijk naar de finish glijdt.

De races verliepen goed en tijdens de kleine finale was het spannend. Uiteindelijk mag The Dutch Dragons zich tiende van de wereld noemen op de 200m in de kleine boot, negenduizendste seconde (0,009 sec.) achter de nummer 9. Denise Spierenburg, bestuurslid van de vereniging: “Een resultaat waar we trots op mogen zijn; als kleine landje meedoen met de grote landen en dan als tiende van de wereld eindigen!”

Op donderdag 19 juli strijden The Dutch Dragons voor de wereldtitel op de 500m en op zondag 22 juli voor de wereldtitel op de 2000m. Wil je The Dutch Dragons tijdens het Wereldkampioenschap volgen of meer weten over drakenbootvaren, check dan de Facebook van The Dutch Dragons.  

Fotograaf Toon Mouws

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-