deelnemers NJK Amersfoort 2Zowel bij de Nederlands Junioren Kampioenschappen als bij de Nationale Kampioenschappen Breedtesport Schoonspringen 1- en 3 meter plank hebben de springers van WVZ goede resultaten behaald. De prestaties van de springers resulteerden in meerdere Breedtesport Kampioenen voor de vereniging.

Nederlands Junioren Kampioenschappen Schoonspringen

Nikita Feijtel (meisjes-D) en Sacha Roos (meisjes-B) van WVZ Zoetermeer hebben meegedaan aan het Nederlands Junioren Kampioenschappen Schoonspringen (NJK) van de KNZB in het nieuwe zwembad Amerena in Amersfoort. Vrijdagavond was het voor Nikita haar eerste wedstrijd op de 1m plank, na een spannende wedstrijd behaalde zij daar de 6de plaats. Zaterdag werd er gesprongen van de 3m plank en veroverde Nikita de zilveren medaille door de 2de plaats te veroveren.
Voor Sacha Roos begon zaterdag haar wedstrijd op de 1m plank, deze bestond uit twee wedstrijden, een voorronde- en een finalewedstrijd. De springers die bij de eerste zes plaatsen eindigden tijdens de voorronde wedstrijd, plaatsen zich voor de finalewedstrijd. Tijdens de voorronde sprongen de springers 9 verschillende sprongen uit verschillende richtingen. Sacha behaalde tijdens de voorronde een 5de plaats. Tijdens de finalewedstrijd waar de springers 4 vrije sprongen lieten zien, kon Sacha zich niet verbeteren en behaalde een 6de plaats.
Zondag was de wedstrijd op de 3 meter plank voor de springers, die ook bestond uit een voorronde- en een finalewedstrijd. Sacha behaalde in de voorronde een 4de plaats. In de finalewedstrijd kon Sacha zich niet verbeteren en behaalde de 5de plaats.

deelnemers NK B Hofbad 24 06 2018NK-B Schoonspringen

De Nationale Kampioenschappen Breedtesport Schoonspringen 1- en 3 meter plank van de KNZB zijn op 24 juni gehouden in het Hofbad in Den-Haag (Ypenburg). Aan deze wedstrijd deden vijf schoonspringers van WVZ mee die in vier verschillende klassen uitkwamen. In deze wedstrijd moeten de Schoonspringsters afhankelijk van de klasse waarin zij uitkomen uit twee tot drie verschillende richtingen springen. De sprongen bestaan dan uit voorwaartse-, achterwaartse-, binnenwaartse-, schroef- en contra sprongen in verschillende moeilijkheidsfactoren.
Bij de 1 meter plank wedstrijden werden uitstekende resultaten behaald. In de klasse Jongens-D veroverde Arjen van Ettinger de gouden medaille en werd daarmee NK-B Kampioen, bij de Meisje-D behaalde Esmee Dekker een mooie 3de plaats en won de bronzen medaille. Ook in de andere klasse werden medailles behaald, Anna Taylor behaalde bij Meisjes-C een mooie 3de plaats wat goed was voor de bronzen medaille, Lindsey van Krieken behaalde in deze klasse een 7de plaats. Bij de Meisjes-B behaalde Rianne van Ettinger de zilveren medaille door de 2de plaats te behalen.
Ook bij de 3 meter plank wedstrijden ging het prima, Esmee Dekker veroverde de gouden medaille bij de Meisjes-D en werd ook op de 3 meter plank NK-B Kampioen. Bij de Meisjes-B werd door Rianne van Ettinger de gouden medaille veroverd en werd daarmee in haar klasse ook NK-B Kampioen. Met deze uitstekende resultaten gingen de springers terug naar Zoetermeer.