Hotwings Panters - Nijmegen DevilsZo'n 500 toeschouwers zagen zaterdag de Hotwings Panters in een fysiek duel winnen met 4-1 van Ahoud Devils. Na een voorspoedige eerste periode kwamen de gasten in de opvolgende periode weer wat terug, maar daar bleef het bij: Zoetermeer goalie Jan Willem Groenheijde hoefde slechts eenmaal de puck uit het net te vissen, terwijl zijn collega bij Nijmegen vier maal gepasseerd werd.

Stick

De ploeg van Marc van den Elskamp ging voortvarend van start want al in de eerste periode stonden er drie doelpunten van de Hotwings Panters op het scorebord van de Silverdome. Met twee spelers meer op het ijs opende Jason Boereboom de score in de 13e minuut gevolgd door een treffer in dezelfde minuut van de stick van teamgenoot Tobias Kathan. Nog voor het verstrijken van de eerste periode was het Scott van den Elskamp die de Zoetermeerse marge nog verder uitbouwde.

Na de rust gingen de gastheren op dezelfde voet verder: Michael van Rijswijk scoorde de 4-0. Daarna kwam de Nijmeegse ploeg beetje bij beetje weer terug in het spel. Dat resulteerde in de 4-1 die Pim Vinke namens de Devils liet aantekenen. De derde periode liet zich kenmerken door de vele straffen voor beide teams. Voor het scoreverloop had dat verder geen effect meer.

Direct

Wederom een overwinning voor Hotwings Panters, maar ook directe belager HIJS Hokij pakte de winst in Dordrecht bij de plaatselijke ProClass Lions. Volgend weekend staat de uitwedstrijd in Heerenveen tegen UNIS Flyers Toekomstteam op het programma.

 

Foto: Patrick Dolkens, Tekst: Michel Streur

-advertenties-

-goede doel-