Phoenixteam1Korfbal - In de zeer rumoerige Westerwel hal knalde Tilburg het best uit de startblokken (3-1). Door twee doelpunten van Sven van Baggum en Sander van der Bent kwam de stand weer gelijk, maar de hele eerste helft kwam Phoenix steeds als eerste op voorsprong waarna de thuisploeg vrij snel weer op gelijke hoogte kwam. De ruststand van 8-8 was dan ook een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Na de rust ging dat in omgekeerde volgorde door tot 13-13. Toen was het Phoenix die weer als eerste het initiatief naar zich toe trok. Tot 17-17 ging het steeds gelijk op en een gelijkspel was aanstaande. Drie minuten voor tijd legde Christiaan Pieper aan vanaf de stip, maar helaas miste hij het doel. Het laatste punt van de wedstrijd was voor Tilburg, ook vanaf 2.50 meter.

Na een goed spel en stevige strijd in de hele wedstrijd was dit wel een zure nederlaag voor de Zoetermeerse ploeg, “maar”, aldus coach Rob Siemer, “er gaat geen enkele ploeg winnen in Tilburg dus we gaan lekker vooruit kijken naar de komende uitwedstrijd bij WION. En dat is gelijk weer een topper want de Rotterdammers wonnen ruim van Haarlem en zijn samen met het verrassende SDO (V) en Tilburg koploper.”

Doelpunten van Phoenix: Sven van Baggum 8, Christiaan Pieper 5, Esmee Putting 2, Inge van Hoorn en Sander van der Bent 1