sgwzdames-18-11

Marloes Knol knalde 5 keer raak voor winnend SG WZC (Foto: Olaf Otten)

De Zoetermeerse waterpolodames namen het in een thuiswedstrijd op tegen het op de een-na-laatste plaats bivakkerende Aqua-Novio’94 uit Nijmegen. De gasten en het arbitrale duo konden de snelheid van het Zoetermeerse spel niet bijhouden waardoor er binnen no-time een comfortabele 5-0 op het scorebord stond. Er was maar 1 ploeg in de aanval. Toch was het SG WZC dat in deze beginfase maar liefst 4x voor 20 seconden in de strafhoek moest. Aqua-Novio slechts 2x terwijl zij regelmatig aan de noodrem moesten trekken om de schade enigszins te beperken.

Een spectaculair vervolg in het tweede kwart zat er niet in. Het regende in plaats van doelpunten uitsluitingen. 6 aan de kant van SG WZC en slechts 2 voor de bezoekers. Beide ploegen scoorden 1x waardoor er halverwege een stand van 6-1 bereikt was.

De derde periode moest WZC de speelstijl nog meer aanpassen om verdere uitsluitingen te voorkomen. (Bij een 3e persoonlijke uitsluiting is de betreffende speelster uitgesloten van verdere deelname red.) Er stonden verschillende speelsters op scherp. Aqua-Novio werd daardoor geen strobreed in de weg gelegd om aan te vallen en kon terugkomen tot 6-3 en 7-4. Daarna nam SG WZC het initiatief weer over en met een laatste offensief kwam er een overtuigende 12-4 einduitslag op het bord.

Aanvoerster Nicoline Kuiper: "Aqua-Novio had aanvallend weinig variatie. We werden niet echt in de problemen gebracht door hun schutters. Toch werd het spel enorm beïnvloed door voornamelijk de scheidsrechters en dat vond ik jammer. Ze waren eigenlijk onze grootste tegenstanders. Ik heb genoten van ons samenspel en vooral de eerste en de laatste periode was sterk."

Volgende week nemen de Zoetermeerse dames het op tegen het nog puntloze Argo uit Best.

SG WZC - Aqua-Novio’94: 12-4

Periodestanden: 5-0, 1-1, 2-3, 4-0

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 5x, Nikkie van Veen 4x, Aukje Coers, Marise de Groot en Chantal Keyzer

-advertenties-

-goede doel-