Maurits Snel scoord 2x fraai

Maurits Snel scoort twee keer, foto: Olaf Otten 

Waterpolo -De heren van SG WZC 1 hebben hun ongeslagen status in de lastige uitwedstrijd tegen de nummer twee Westland 1 weten te behouden: in zwembad Maesemunde te ’s Gravenzande werd het 5-9 voor de koploper.

Zonder slag of stoot verliep dit niet: na een goede eerste part – 0-3 via scores van tweemaal Maurits Snel en eenmaal Robin Grunefeld - verzuimden de Zoetermeerders om snel een einde aan de wedstrijd te maken en lieten de thuisploeg door slordigheden geheel terugkomen in de tweede periode: 3-3.

Door tactisch wat aanpassingen te doen, werden in het derde kwart de bordjes verhangen. Midvoor Jermaine Gras werd beter gevonden en via zijn hattrick en een score van Jelmer Kooij kwamen de gasten op een 4-7 voorsprong.

In het vierde part werd de wedstrijd redelijk gecontroleerd uitgespeeld door de lijstaanvoerder: scores via de man meer na een time out van Robin Grunefeld en na een goed uitgespeelde aanval door Guido Slegtenhorst in de slotseconden, brachten de eindstand van 5-9 op het scorebord.

Coach Cees Loendersloot was en tevreden over de uitslag en kritisch over bepaalde fasen in de wedstrijd: “Goeie uitoverwinning, dat staat voorop. Maar ook moeten we attent blijven op fouten die we zelf maken: concentratieverlies, verkeerde keuzes in passing, slordig in de man meer. We staan weliswaar bovenaan maar we kunnen echt niet achterover gaan leunen: in deze poule kun je van iedereen verliezen wanneer het even je dag niet is. Het gaat er om, om te voorkomen dat het je dag niet is.”

Komende week komt hekkensluiter ZPCH 1 (Hoofddorp) naar Zoetermeer. Een onderschatte ploeg vindt Loendersloot:”Die pakken dit weekend de eerste punten, ook nog in een uitwedstrijd, maar de potjes die ze verliezen zijn telkens met 1 of 2 doelpunten verschil, zowel uit als thuis tegen sterke clubs. Die zitten vaak net aan de verkeerde kant van de score en komen echt niet naar ons toe met de staart tussen de benen. Aan ons zelf de opdracht om ze zo wel naar huis te sturen, maar dat zal zeker niet makkelijk worden: we verwachten een op en neer gaande wedstrijd, dus gaan we ons daarop instellen.”

Doelpunten: Jermaine Gras 3x, Robin Grunefeld en Maurits Snel beiden 2x, Jelmer Kooij en Guido Slegtenhorst beiden 1x.

Bijzonderheden: slechts 3 persoonlijke fouten werden er genoteerd!

Zaterdag 16 november speelt SG WZC 1 in thuisbad De Veur tegen ZPCH 1 (Hoofddorp): aanvang wedstrijd staat gepland om 20.15uur.

-advertenties-

-goede doel-