michelle-nov 2013

Michelle Dekker (rode jas) blij met de tweede plaats

Michelle Dekker is een talentvolle jonge snowboardster uit Zoetermeer. In de voorbereiding op het nieuwe wedstrijdseizoen deed zij in Landgraaf mee aan een trainingskamp en een internationale FIS race op 7 en 8 november.

De trainingen gingen lekker en Michelle had alle tijd om haar uitrusting uit te proberen. Met een speciale sneeuwbril, een goggle, had zij beter zicht en geen last van de kou. Haar board werd dit keer niet door haar vader geprepareerd maar door Allo .

Op de eerste wedstrijddag mocht zij, na het inboarden, om 10 uur starten met de slalom. De eerste 2 kwalificaties runs gingen heel goed en Michelle plaatste zich dan ook als 1ste voor de finals. In de finals kwam zij eerst Iva Polanec tegen, die zich als 16de gekwalificeerd had. Michelle won beide runs van haar. Daarna weer twee winstruns tegen Bernadette Ernst. Helaas verloor zij net van Gloria Kotnik, zodat ze naar de kleine finale voor de 3de en 4de plek ging. Hier won Michelle van Nicole Baumgartner en werd 3de met 156 punten.

De 2de wedstrijddag begon al om 8 uur, dus moest al om 6 uur ontbeten worden. Michelle begon met startnummer 8 en stond na de kwalificaties weer 1ste zodat zij het in de finals weer tegen de nummer 16 moest opnemen: Jessie Heeman. Jessie Heeman werd verslagen, net als Julie Zogg in de wedstrijd erna.

De halve finale werd een spannende race tegen Corinna Boccacini, die Michelle met 0,03 sec. won, dus zij mocht door naar de grote finale. In de finale verloor zij uiteindelijk van Nadya Ochner. Een tweede plaats dus voor Michelle Dekker,  maar wel met 208 punten.

Michelle: “Deze twee wedstrijden hebben mij veel vertrouwen gegeven voor het aankomende seizoen. Allo bedankt voor het prepareren van mijn board hij reed super!”

-advertenties-

-goede doel-