meervogelsgroepDe ambities van korfbalvereniging De Meervogels zijn ook dit jaar in de zaalcompetitie duidelijk. De ploeg van Aad van Rijthoven heeft zijn pijlen gericht op een toppositie in de 1e klasse en daarvoor was een goede start in sporthal De Veur noodzakelijk.

De wedstrijd tegen Swift uit Middelburg begon erg stroef en het waren enkel vrije ballen en strafworpen die invloed hadden op de score. Halverwege de 1e helft stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord waarbij aanvoerder Dennis Gaemers 3 treffers voor zijn rekening nam.

Vooral de strakke passing en het uitstekende verdedigen zorgden ervoor dat de bezoekende ploeg uit Middelburg weinig in te brengen had en de thuisploeg liep langzaam maar zeker uit naar een overtuigende 11-4 ruststand.

De 2e helft gaf een zelfde beeld waarbij het geduldig zoeken naar een juiste kans de sleutel was om de muur uit Middelburg nog verder te slechten. Alle basisspelers wisten te scoren in het middenstuk van het 2e bedrijf. Zowel Dennis Gaemers en Tosca Breeschoten schreven in deze periode hun 5e treffer bij. De stand was inmiddels opgelopen naar 20-12 en het was duidelijk dat Meervogels daadwerkelijk de competitie overtuigend was begonnen.

In de laatste 10 minuten werd het thuispubliek getrakteerd op een wervelend slot waarbij treffers van Tjalle van Zoelen en Lars Ottevanger met luid gejuich werden begroet door het veelkoppige publiek. Uiteindelijk was Lars Ottevanger goed voor 6 treffers en bepaalde hij met het laatste schot van de wedstrijd de eindstand op 26-14.

Dit sterke begin van de zaalcompetitie van De Meervogels zal volgende week zijn vervolg moeten krijgen als in Kinderdijk de plaatste korfbalverenging zal worden bestreden.

Op 23 november speelt De Meervogels zijn volgende thuiswedstrijd. De aanvang is om 19:30 en de toegang in sporthal De Veur is gratis.

-advertenties-

-goede doel-