Casper Kreffer uitstekend op dreef1

Casper Kreffer uitstekend op dreef tegen Z&PC De Gouwe met 2 doelpunten, strafworp mee en 1 assist.

Waterpolo - Mocht  Z&PC De Gouwe 1 met winstgedachten naar Zoetermeer gekomen zijn, voor dat de helft van de wedstrijd gespeeld was, waren deze inmiddels illusies geworden.

De heren 1 van SG WZC van aanvoerder, en opnieuw betrouwbaar keepende,  Gerlof van de Veen liet de buren uit Waddinxveen snel merken dat er zaterdagavond in De Veur voor hun helemaal niets te halen viel. Aan de duidelijke 13-5 eindstand was niets geflatteerd. Ook de periodestanden 3-1, 4-2, 2-1 en 4-1, lieten aan duidelijkheid niets te wensen over.

Casper Kreffer uitstekend op dreef3Na de 1-0 mochten de gasten nog eenmaal gelijk komen via een man meer, daarna was het alles SG WZC wat de klok sloeg. Tweemaal man meer werden nog vermorst door de thuisploeg, maar via de man meer score van Jermaine Gras, de strafworp via Laurence van Drongelen – die zijn topvorm van vorig seizoen weer begint te benaderen – en de schitterende boogbal van de uitstekend spelende Casper Kreffer, stond er 3-1 op het scorebord.

Ondanks dat in de tweede periode het tempo bij SG WZC iets inzakte – De Gouwe kon terugkomen tot 5-3 – wisten de Zoetermeerders toch uit te lopen tot 7-3.

In het derde part schakelde SG WZC een tempo hoger, maar dit ging wel ten koste van de nauwkeurigheid. Echter niet bij midvoor Jermaine Gras die een mooie goal liet noteren uit een man meer, evenals Laurence van Drongelen: 9-4.

De afsluitende periode liet een nog steeds gretig spelende thuisploeg zien: via drie prima uitgespeelde contra’s via Casper Kreffer, Ivo Verlinden en Jelmer Kooij en de score uit de man meer van opnieuw Jermaine Gras werd de eindscore bereikt: 13-5.

Coach Cees Loendersloot: “Prima gespeeld, prima resultaat. Compliment aan het team dat zij de spelopdracht vier periodes vasthouden. Hierdoor kwam de tegenstander niet in hun geliefde spel. Vorig seizoen verloren we nog vier punten aan deze ploeg, we maken nog steeds progressie, zowel individueel  en als ploeg. Komende week de focus op Westland uit: vorig seizoen verloren we daar kansloos en stonden zij onder in de middenmoot. Nu staan ze tweede en zullen toch ook hun aspiraties hebben. Zo spelend kunnen we wel met vertrouwen afreizen volgende week: winst in

’s Gravenzande zou geen half werk zijn”.

Doelpunten: Jermaine Gras en Laurence van Drongelen beiden 4x, Casper Kreffer 2x, Robin Grunefeld, Ivo Verlinden en Jelmer Kooij ieder 1x.

Zaterdag 9 november is zwembad Maesemunde in ’s Gravenzande het decor voor de topper in de 3e kl.A: Westland 1 – SG WZC 1. Aanvang 17.30uur.

Foto's Olaf Otten

-advertenties-

-goede doel-