sgwzcdames- 6 nov13

De strijd tussen SG WZC en Njord leverde geen winnaar op. De punten moesten gedeeld worden. (Foto: Olaf Otten)

SG WZC begon slap aan de wedstrijd. Het leek of er een deken van angst met een motiefje ontzag over de ploeg lag. Njord maakte hier prima gebruik van en met flitsende aanvallen wisten zij 2 keer te scoren. WZC kon de schade in deze openingsfase beperken door een doelpunt uit een overtalsituatie van de van een blessure terugkerende Nikkie van Veen.

Het tweede kwart werd de pressing wel goed uitgevoerd en ook aanvallend werden de vooraf gemaakte afspraken beter uitgevoerd. Beide ploegen wisten twee keer te scoren. Voor Zoetermeer tekenden wederom Van Veen en Marloes Knol voor de treffers.

In het derde bedrijf doelpunten voor beide ploegen. De treffer van Knol werd de gelijk makende 4-4, maar op 42 seconde voor het einde van dit kwart liep Njord weer uit met een goal. 4-5.

De laatste periode kwam de ploeg van coach Kloosterman langszij door een powerplay goal van Marise de Groot. Op 1 min voor het einde wisten de Zoetermeerse dames zelfs op voorsprong te komen, de eerste keer in de wedstrijd door een prachtige actie van Marloes Knol. Een uitsluiting in verband met een ongeoorloofde overtreding bracht WZC in de problemen. 8 seconde voor het laatste signaal kon Njord deze buitenkans verzilveren waardoor er uiteindelijk een verdiend 6-6 op het scorebord stond.

Kloosterman was realistisch na afloop. “Ik zie dat mijn dames teleurgesteld zijn. Dat mag, maar als ik eerlijk ben is deze uitslag wel terecht. We hebben de hele wedstrijd moeten knokken om van een achterstand terug te komen. Alleen in de laatste minuut komen we op voorsprong. Tuurlijk hadden we dat slimmer uit moeten spelen. Zeker ook omdat we een vergelijkbare situatie al eens eerder mee hebben gemaakt tegen Nayade. Maar deze wedstrijd verliezen we niet –er werd gelijk gespeeld red.- in de laatste acht secondes. Dat gebeurt eerder, tijdens de trainingen die de laatste weken matig bezocht worden en in zo’n ongeconcentreerde eerste periode. Wedstrijden win je als niemand kijkt, tijdens de trainingen.”

Door dit resultaat zakt Njord van plaats 2 naar 3 en SG WZC handhaaft zich op plaats 5.

Volgende week speelt SG WZC de lastige uitwedstrijd tegen Z&PC Katwijk. In hun enorme 50 meter bad valt de bal om 19:00 uur in het water.

SG WZC – Njord: 6-6

Periodestanden: 1-2, 2-2, 1-1, 2-1

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 3x, Nikkie van Veen 2x, Marise de Groot 1x