Yuri  topsport Pro PAtria

Yuri van Gelder met het Topsportteam van Pro Patria

Gymnastiekvereniging Pro Patria Zoetermeer organiseerde wederom een wedstrijd voor verenigingen uit de regio in het teken van “Who’s got talent”.  Een spannende strijd om de titel 'Turnteam 2013'!  De diverse teams lieten in groepen van 25 tot 35 deelnemers met behulp van diverse toestellen acts van 5 tot maximaal 7 minuten zien. Organiserende vereniging Pro Patria verdedigde haar titel. De teams werden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit Huite Zonderland (de van vader van Olympisch- en Wereldkampioen Epke en vicevoorzitter van de KNGU), Marjan van Drimmelen (beleidsadviseur sport binnen de gemeente Zoetermeer) Frank van Blitterswijk (Districts coördinator van de KNGU) en Monique Bolleboom (oud turnster Pro Patria en deelneemster Olympische spelen Montreal in 1976).

DSC 2175-X3 DSC 2003-X3

Ondanks het feit dat de verschillen klein waren ging Groen-wit uit Leiden er met de titel vandoor. Het was voor hen niet de eerste titel, ook in 2008 gingen behaalden zij de overwinning.

DSC 2465-X3 groenwit2
Het winnende team van Groen-Wit uit Leiden

Naast de spannende strijd tussen de teams waren er tal van demonstraties. Zo liet de top van het trampolinespringen en turnen dames van Pro Patria haar kunsten zien en presenteerde zij zich aan het publiek. Als special guests gaven Yuri van Gelder en Boy Looijen met  zijn partner Laura Stullich een demonstratie. Boy werd in 2011 wereldkampioen Rhönrad en eindigde als 2e in Hollands Got Talent  met zijn unieke Rhönrad act. Yuri kennen we als ‘Lord of the Rings’. Tijdens het laatste WK in Antwerpen behaalde hij de 5e plaats, nu richt hij zich op de Olympische Spelen in Brazilië. Ook tijdens deze Turnmania liet Yuri het publiek genieten van zijn kunsten aan zijn favoriete toestel de ringen en gaf hij blijk van zijn grootse vorm. Na afloop was er nog ruimschoots de gelegenheid om met Yuri op de foto te gaan.

DSC 2396-X2 DSC 2305-X2

Foto’s :van Gerard van Warmerdam; www.vwarmerdam.nl

Meer foto's vindt u op: vwarmerdam.smugmug.com/Sport-2013/Turnmania-2013

-advertenties-

-goede doel-