DSC 0918-X3

Foto's: Gerard van Warmerdam; www.vwarmerdam.nl

Afgelopen zaterdag stond sporthal de Oosterpoort in Zoetermeer volledig in het teken van de gymsport. Gymnastiekvereniging Pro patria. Pro Patria organiseerde de ProPatriade en TurnMania 2013. De beide evenementen mochten afgelopen weekend rekenen op grote belangstelling van het publiek.

DSC 1060-X2Op zaterdag vond de tweejaarlijkse ProPatriade van Gymnastiekvereniging Pro patria plaats.  Een show voor en van de leden. Tijdens dit evenement worden alle onderdelen van Pro Patria aan het publiek gepresenteerd en kunnen zij meegenieten van de gymsport in de breedste zin van het woord. Het thema van dit jaar was : “Met Pro Patria op reis!”  In twee voorstellingen presenteerden de gymnasten uit alle afdelingen van de club zich aan het publiek en namen zij de toeschouwers mee op een reis door de diverse facetten van de gymsport. Al jaren is de ProPatriade een echte happening voor de gymsportliefhebber alsmede alle trotse (groot)ouders, die naar de verrichtingen van hun (klein)kind komen kijken. Ook nu was de publieke belangstelling groot.

DSC 0938-X2 DSC 1474-X3

Na het welkomstwoord van de voorzitter van Pro Patria werd de ProPatriade  geopend door burgemeester Charlie Aptroot. Hij roemde de historie van de vereniging en liet weten trots te zijn op Pro Patria die zowel op het hoogste niveau maar ook in de breedte een maatschappelijke rol speelt binnen Zoetermeer.
Na alle demonstraties kwamen de deelnemers bij elkaar op de vloer voor een afsluitende dans.

Pro Patria kijkt terug op een uiterst geslaagde uitvoering van de 16e Pro Patriade.

DSC 0554-X2 DSC 0573-X2
DSC 1237-X2 DSC 1354-X2

Foto's: Gerard van Warmerdam; www.vwarmerdam.nl

Nog veel meer foto's vindt u op de fotosite van Gerard: vwarmerdam.smugmug.com/Sport-2013/Pro-Patriade-2013/

en: vwarmerdam.smugmug.com/Sport-2013/Propatriade-2013

-advertenties-

-goede doel-