halloweenschieten2In het voorjaar van 2008 kwam de jeugdcommissie van handboogschietvereniging HKS Zoetermeer met het plan een ‘Halloween’-verschieting te organiseren. Het idee was de accommodatie griezelig aan te kleden en op aangepaste blazoenen te schieten. Hierdoor werd een aantal leden geïnspireerd. Er werden bewegende doelen gebouwd, een ballonkunstenaar bood zijn diensten aan en iemand zorgde voor toepasselijke muziek. Veel leden kwamen verkleed.

Het teloorgaan van de oude accommodatie gooide roet in het eten. Daardoor kon pas in 2013 de tweede editie van de Halloween-verschieting plaatsvinden. Vanaf het voorjaar zijn de plannen gesmeed en op zaterdag 26 oktober 2013 was het zover. Vanaf 9.00 uur begon de opbouwploeg met het ophangen van de ‘contrapties’ en het inregelen van licht en geluid. Zij hebben zeer hun best gedaan de vorige editie te overtreffen. Zelfs het oefenveld kreeg een sinistere make-over.

halloweenschietenOm 18.00 was de accommodatie open voor de schutters en aanhang om samen te genieten van een Chinees buffet. Met wat passen en meten konden alle 90 eters in de kantine een plaatsje vinden. Daarna was het om 20.00 uur tijd om met de wedstrijd te beginnen. Deze bestond uit drie ronden met ieder hun eigen aardigheden.

In de eerste ronde waren de blazoenen enigszins verminkt. Dit was uitermate teleurstellend voor de geoefende schutter die zonder erbij na te denken drie pijlen in het midden zette: aangezien ze het blazoen niet raakten leverde dit nul punten op. Het mocht echter de pret niet drukken!

De pauze werd gebruikt om de achterwand snel klaar te maken voor de volgende ronde. Hierbij bewogen zich ‘klepels’  voor de blazoenen langs, zodat de uitdaging is om het schot goed te timen. De klepels waren door de jeugdcommissie prachtig beschilderd. Om het niet te makkelijk te maken, werd de achterwand slechts uitgelicht met een blacklight en gingen af en toe de stroboscoop en de rookmachine aan.

halloweenschieten3Voor de jongere leden bestond de mogelijkheid na de tweede ronde naar huis te gaan, doch daarvan werd nauwelijks gebruik gemaakt. Daarna was het alweer tijd voor de derde ronde, waarin prachtige ballonspinnen voor het blazoen op en neer bewogen. Wanneer deze werden geraakt leverde dat extra punten op (en een luide knal).

Alsof het allemaal nog niet genoeg was had de organisatie ook nog een echte heks ingeschakeld. De teams konden daar na iedere beurt hun score laten ‘betoveren’. Dat kon echter positief of negatief uitvallen, afhankelijk van het humeur van de heks. Al bij al was deze avond een groot en griezelig boogschietfeest. De prijsuitreiking was om klokslag middernacht klaar, waarna iedereen in het donkere Westerpark verdween…

-advertenties-

-goede doel-