michelleMichelle Dekker heeft zich, net als Nicolien Sauerbreij, tijdens de WK snowboarden niet weten te plaatsen voor de finaleronde op de parallelslalom. Sauerbreij eindigde in het Oostenrijkse Lachtal op de ondankbare 17e plaats. De top-16 ging door naar het hoofdtoernooi. Dekker eindigde als 23ste. De Tsjechische Ester Ledecka greep in de finale het goud.

Nicolien Sauerbreij

Beide atletes baalden flink van hun uitschakeling. Voor Sauerbreij was het al de derde keer dit seizoen dat ze haar naam op de 17e plaats terugvond. “Dat is zuur. Zeker als het zo vaak gebeurt. Op een gegeven moment moet je het een klein beetje mee hebben”, vertelde de oud-olympisch kampioene na de kwalificatieruns. Daarin maakte ze in de tweede omloop een klein foutje en miste daardoor net de boot.

Michelle Dekker

De pas 18-jarige Dekker had ook meer verwacht van haar WK-optreden op de parallelslalom. “In de eerste run maakte ik een foutje en verloor daardoor veel snelheid”, aldus het jonge Zoetermeerse talent. “De tweede run ging heel goed, maar ik kon de achterstand niet meer inhalen. Daar baal ik van. Want de laatste World Cup was ik wel top-16 en dat wilde ik hier ook halen”.

Net als Sauerbreij heeft Dekker vrijdag weer een kans op de parallelreuzenslalom. Dat is niet haar sterkste onderdeel. Dekker: “Ik heb daarop nog nooit top-16 gehaald, maar op een goede dag kan er van alles gebeuren.”

Junioren Wereldkampioenschappen

De Nederlandse Ski Vereniging maakte donderdag ook de selectie voor de Junioren Wereldkampioenschappen in het Chinese Yabuli (6 t/m 16 maart) bekend. Michelle Dekker zal daar eveneens aan de start verschijnen op de alpineonderdelen.

De volledige uitslagen en het programma van het WK en JWK zijn te vinden op de FIS-website.

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-