DSC03612 Axel 1e eindklassement

Axel Smit met goud in het eindklassement

Afgelopen weekend werd in de Uithof gestreden om het Zuid-Hollands kampioenschap schaatsen. Op zaterdag kwamen alle rijders aan de start voor de 500 en 1500 mtr. De derde afstand wordt op de zondagavond gereden en hiervoor komen alleen de snelsten uit het tussenklassement aan de start.

DSC03609 Yvo 2e eindklassementBij de dames neo-senioren/senioren (1 groep) hadden 4 YVZ rijdsters zich voor het ZHK geplaatst. Feia Vermeijden wist zich met een 10e plek helaas niet te plaatsen voor de afsluitende afstand op zondag.

In het tussenklassement over de twee afstanden stond Daisy van Dijk op plaats 6, maar door haar goede 3 km. eindigde zij in het eindklassement op plek 4, helaas net naast het podium. Ilona Spierings vinden we op plek 5. Zij verbeterde haar 1500 mtr. tijd naar 2.23,71 sec. Nicole van der Helm reed een fraaie 3 km. Zij hield haar tegenstandster Daisy in het vizier en wist te stijgen naar plek 6 in het eindklassement. Haar 3km. tijd was een p.r. in 5.10,42 sec.

Bij de heren neo-senioren maar liefst 4 YVZ rijders aan de start. Na dag 1 stond Yvo Waalewijn op plek 3, dat beloofde spannend te worden op de zondag! Peter Dobbe verbeterde zijn 1500 mtr. tijd naar 2.06,38 sec. En ook Marc van der Helm noteerde een nieuwe beste tijd op deze afstand in 2.11,81 sec. Kai Smit stond aan de start maar na de 500 mtr. moest hij helaas opgeven. Zijn liesblessure speelde teveel op, het was niet verantwoord de andere afstanden te rijden.

Zondagavond kwamen Yvo, Marc en Peter naar de Uithof voor de 3 km. Marc van der Helm reed een keurige rit en in het eindklassement staat hij op plek 7. Peter Dobbe ging goed van start en probeerde op zijn minst favoriete afstand de rondetijden stabiel te houden. Hij finishte bijna 5 sec. sneller dan zijn p.r. in 4.37,75 sec. Hij eindigde op plek 5 in het eindklassement. Yvo was gebrand om nummer 2 van de zilveren positie af te schaatsen en met een prima rit lukte hem dat! Yvo verdiende op dit ZHK de bronzen medaille voor de 500 mtr., de 1500 mtr. en de 3 km. Voor het eindklassement kreeg hij de zilveren medaille.

Bij de heren senioren stond Axel Smit na de eerste dag als heer en meester op plaats 1. Ondanks dat hij op de 3 km. minder snel was dan zijn tegenstanders, had hij voldoende voorsprong om in het klassement eerste te worden. Hij kreeg goud voor de ritwinst op de 500 mtr. en 1500 mtr en goud voor het eindklassement!

Bij de heren masters hadden Emiel de Haan, Arjen Keuning en Nico Woldendorp zich geplaatst.

Nico Woldendorp vindt het meedoen belangrijker dan het winnen en hij mag trots zijn dat hij nog steeds zo goed mee kan komen bij de masters DEF. Nico (70+) eindigde als 8e in het eindklassement.

Arjen Keuning vinden we op plek 7 bij de masters ABC. Emiel de Haan stond na dag één op plaats 3 en had dus goede kans op de tweede dag een medaille omgehangen te krijgen. Helaas had Emiel andere verplichtingen voor de zondag: hij was bij het NK sprint in Groningen! Helaas was daarmee wel zijn medaille verkeken.