kwartfinale ettucupZondag 18 januari staat de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Europacup tussen Enjoy & Deploy Taverzo en de Poolse koploper Olimpia Unia Grudziadz op het programma. Een week later wordt de club uit Zoetermeer verwacht in Grudziadz.

De Poolse ploeg liep met slechts 1 punt verschil het vervolg in de Champions League mis in een sterke poule met onder andere Pontoise Cergy, de ploeg van Marcos Freitas en Kristian Karlson. Kaii Yoshida is de kopman bij de Polen en samen met Wang Yang en Bartosz Such de beoogde opstelling van de ploeg. Maar ook reserve Patryk Zatowska zou in de Nederlandse Eredivisie met zijn top 200 positie op de wereldranglijst tot de absolute top behoren.

De Zoetermeerse ploeg moet het stellen zonder de verrassing tot op heden, Kang Donghoon. Manager Ruud van Graafeiland: “De Koreaanse tafeltennissport toont veel gelijkenis met het Nederlandse schaatsen. Er zijn een aantal commerciële ploegen verbonden aan grote bedrijven. Om te bepalen welke Koreaanse spelers mee mogen naar het WK in Shanghai zijn de spelers uitgenodigd voor een selectietoernooi van 19 tot 23 januari. Voor Kang Donghoon een kans om zich te plaatsen voor het WK, waarbij de concurrentie groot is. De Koreaan heeft aangegeven direct na afloop in het vliegtuig te willen stappen om in Polen zich weer bij het team te voegen.” De opstelling van Enjoy & Deploy Taverzo zal naar verwachting bestaan uit Trinko Keen, Rajko Gommers, Benedek Olah en reserve Roel Bogie. Een duidelijke uitgangspositie als underdog, waar coach Martin Brinkhoff zich van bewust is: “Dit is gewoon een goede maar ook mooie tegenstander om tegen te spelen. Wedstrijden op niveau, waarbij elk punt dat we in Zoetermeer kunnen pikken is meegenomen. Je weet het gewoon nooit met sport. Rajko is in goede doen, Benedek heeft zich met het Zweedse Nationale team voorbereid en Trinko laat op de trainingen zien wat hij kan. Laat maar komen die wedstrijd en genieten van dit moment op zo’n podium.”

Tijdens de wedstrijd zal het scoreverloop live te volgen zijn op de website van Taverzo. Wil je de wedstrijd live zien, kan dat ook. Er zijn nog enkele tickets online te koop via www.taverzo.nl/ettu

Fotograaf: Elsbeth Parmentier

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-