sgwzc dames 6-1-15

Svetlana, Marise, Marjolein en Femke. Sportforensen bij SG WZC. (Foto: pr SG WZC)

De Zoetermeerse waterpolodames van SG WZC bereiden zich intensief voor op de tweede seizoenshelft. Met een competitieloze decembermaand achter de rug en aanzienlijk minder trainingen rondom de feestdagen richt de ploeg van vierdejaars trainer/ coach Ton Kloosterman zich nu op de herstart eind januari. Afgelopen weekend was het eerste watermoment van 2015. WZC deed mee aan een toernooi en de Zoetermeerse equipe was goed op weg.

Wat echter opvalt in zwembad De Veur is dat veel SG WZC speelsters niet in Zoetermeer wonen. Van het Dames 1 team (10 speelsters) dat bovenin meedraait in de Landelijke Tweede Klasse, woont de helft buiten de gemeente, bijvoorbeeld in Delft, Den Haag, Wassenaar en Nieuwerkerk aan den IJssel. Kenmerkend voor SG WZC is dat ondanks deze sportforensen het een gezellige, hechte en ambitieuze waterpoloclub is.

Haagse Marjolein Brummelkamp pendelt de meeste jaren heen en weer. 8 Seizoenen om precies te zijn. „Ik ben naar SG WZC gekomen omdat ik graag hoger wilde spelen. Bij mijn oude vereniging was het ontzettend gezellig, maar ik leerde niets meer. Ik heb toen een aantal keer meegetraind hier in Zoetermeer en vond het meteen gezellig en besloot te blijven. Wat ik vooral heel prettig vind, is de balans tussen de gezelligheid en dat er fanatiek getraind wordt met het doel om beter te worden. En daar had ik echt behoefte aan. Nog steeds trouwens. Wat ik echt gaaf vind is de sfeer bij thuiswedstrijden. Iedereen wordt opgetrommeld om te komen kijken en komt ook trouw. Het is gaaf om te spelen in een bad met veel publiek. Ook hebben we als vereniging een goede kledinglijn waardoor je uniformiteit uitstraalt,” besluit ze.

Twee andere sportforensen zijn Femke van den Boogerd (Delft) en Marise de Groot (Wassenaar) „Wij spelen nu voor het 6e en 7e seizoen in De Veur. Ook wij zochten een leuke, gezellige club waar je met plezier op een hoger niveau kon spelen. Toen ik nog ’thuis’ in Wassenaar speelde, kende ik WZC als tegenstander en van toernooien. Ik had toen al een goede indruk van de vereniging en ben nog steeds blij dat ik toen ben overgestapt,” vertelt Marise. „Ach, de reistijd valt enorm mee. Zoetermeer is makkelijk te bereiken en De Veur is een heel prettig zwembad om in te spelen.” vult Femke aan. „Wat SG WZC onderscheidt van andere poloclubs? Het is een hele toegankelijke club, zeker voor als je van buiten Zoetermeer en de club komt. Er spelen veel meiden van buiten Zoetermeer, ook in de andere teams. Ik ben enthousiast en met open armen ontvangen en heb nog geen seconde spijt gehad van die overstap. Naast het spel, daarin te bereiken doelen en de weg er naar toe, is ook gezelligheid een belangrijk onderdeel. En zeker onder de huidige trainer die zelf uit Roelofarendsveen komt, lukt dat goed. Na al die jaren zijn er inmiddels verschillende vriendschappen ontstaan met leuke weekendjes weg enzo als gevolg.”

Svetlana Wolters komt vier keer per week vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel. „Dit is mijn tweede seizoen. Ik speel hier omdat deze vereniging voor mij uitdagend is, ik hier veel kan leren en op een leuk niveau waterpolo kan spelen. Het is een club waar een onwijs leuke sfeer hangt. Ik ben vorig jaar ook lid geworden van de Jeugdcommissie en organiseer verschillende activiteiten. De jeugd is belangrijk voor de club en daar zet ik me graag voor in. Het is zeker ook een club waar serieus gesport wordt. Als team, maar ook individueel hebben we serieuze doelstellingen. We zijn er fanatiek mee bezig. Heerlijk!”

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-