IMG 8105

David ten Cate (brons) en  Freek van der Wart (zilver)

Maar liefst negen shorttrackers van IJsvereniging Zoetermeer kwamen op het NK in actie. Bij de jongens junioren C kwamen Kjeld Vloemans en Bas van Belle in actie. Beide jongens reden goede ritten en verbeterden hun seizoentijden op de verschillende afstanden. Kjeld eindigde in het algemeen klassement als 11e en Bas werd 10e, mede door zijn goede resultaat op de 777 meter.

Bij de meisjes junioren B reden Silke van Riel en Felicia van Dam. Beide meisjes reden goede ritten en drongen ook door tot de B-finales. Mede door de finalepunten vinden we deze dames terug op de 9de (Felicia) en 10de (Silke) plaats in het eindklassement. Bij de jongens junioren B kwamen David ten Cate en Rick de Groot in actie. Beide jongens lukt het om finales te halen en David werd 2e op de 500 meter en eerste op de 1000 meter na een sterk gereden rit. Met de 4de plaats in superfinale haalde David helaas net te weinig punten binnen om zich kampioen te mogen noemen. De bronzen medaille is echter wel een prestatie van formaat. Rick eindigde op de 7e plaats.

De dames senioren is het domein van Yara van Kerkhof, die na een langdurige blessure weer voor het eerst in actie kwam. Op de 500m pakte ze de bronzen medaille. In de finale 1000 meter werd Yara vanuit haar koppositie door een actie van mederijdster weggedrukt waardoor ze helaas te weinig punten behaalde om het podium te halen. Ze werd vierde in het eindklassement.

Bij de heren senioren stonden Freek van der Wart en Koen Hakkenberg aan de start. Samen stonden zij in de A-finale van de 1500 meter en maakten er een prachtige show van. Freek won zilver en Koen werd 5de. Ook op de 500 meter kwam Freek wederom in de A-finale en won zijn tweede zilveren medaille. Via een bronzen medaille op de 1000m en een 4de plaats in de Superfinale (3000m) stond Freek terecht op plaats 2 in de eindklassering. Koen vinden we terug op een verdienstelijke 7de plaats. Freek en Yara zullen we zeker terugzien op het Europees Kampioenschap Shorttrack van 23-25 januari in Dordrecht.