pantersDe Zoetermeerse ijshockeyformatie Hotwings Panters is het nieuwe kalenderjaar uitstekend begonnen met tweemaal winst. Op zaterdagavond was het team van coach Marc van den Elskamp met 10-0 veel te sterk voor het tweede team van UNIS Flyers uit Heerenveen, een dag later werd het 2-6 in Dordrecht tegen de ProClass Lions.

Zoetermeer Panters, tot zaterdagavond de nummer twee in de eerste divisie, kwam moeizaam uit de startblokken. Pas in de tiende minuut opende Rocco van Hoorn de score voor de thuisploeg, vier minuten later was het teamgenoot Kevin van Leeuwen die de 2-0 achter Flyers goalie Fabiƫnne Gooijer schoof. In de zestiende minuut was het wederom Rocco van Hoorn die zijn tweede treffer van de avond liet aantekenen.

Treffer

Het spelbeeld in de tweede periode veranderde niet: In de vierde minuut was het Joy Turpijn zorgde voor de 4-0. Twee minuten later scoorde ook Kevin van Leeuwen zijn tweede goal van de avond (5-0). Scott van den Elskamp was zelfs goed voor drie goals. De eerste twee scoorde hij in de vijftiende minuut (6-0) en negentiende minuut (8-0) , tussendoor was het Joren Bakker die de 7-0 op het scorebord bracht. In diezelfde minuut was het nog Thomas Borgman die de 9-0 verzorgde. In de derde periode werd slechts eenmaal gescoord, wederom was het Scott van den Elskamp, die raak schoot. Hij bracht met zijn derde treffer van de avond de eindstand op 10-0.

In Dordrecht waren op zondagavond de ProClass Lions de tegenstanders. In de eerste periode ging het gelijk op tussen beide teams. In de zesde minuut schoot Panters speler Bas Tammerijn de puck langs Lions goalie Fabian Schotel, maar nog geen drie minuten later waren het de Lions die in de persoon van Willy Schut de score weer in evenwicht brachten. Daarna was het Michiel van der Spek die de Zoetermeerders weer aan de leiding bracht, maar kort daarna was het weer 2-2 door Scott van Rijswijk. In de tweede periode kregen de Zoetermeer Panters langzamerhand de thuisploeg in bedwang. Het waren de goals van Scott van den Elskamp (2-3), Pascal van de Velde (2-4) en Dennis van der Bol (2-5) die daarvoor de doorslag gaven. In de derde periode werd in de achtste minuut de voorsprong voor de panters verder uitgebouwd door een treffer van Thomas Borgman (2-6). Dat werd ook de eindstand.

Komende vrijdag staat de uitwedstrijd tegen medekoploper HIJS uit Den Haag op het programma. Die wedstrijd zal om 20.15 van start zal gaan in IJscentrum De Uithof.