iwpk83xaaj

Michelle Dekker (rechts) op het podium, foto: NOC*NSF

Michelle Dekker, de enige Nederlandse deelnemer aan het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival (EJOWF), zette donderdagochtend 21 februari in de eerste kwalificatierun een vierde tijd neer. In de tweede run wist de Zoetermeerse zich te verbeteren met een tweede tijd, hetgeen haar overall een vierde plek opleverde en een plek in de finale.

Michelle Dekker was goed in vorm en vastbesloten dit ook te laten zien op de snowboardpiste in het Roemeense Brasov. De finales werden op donderdagmiddag gehouden, waarbij Michelle het moest opnemen tegen de 16 snelste snowboarders van Europa. Michelle zette een zeer goede prestatie neer door in deze finale het brons te pakken!


In de strijd om het brons was Dekker over twee runs te sterk voor de Russische Valeria Ptukhina. De Nederlandse had eerder in de halve finale verloren van de latere winnares, de Italiaanse Elisa Profanter. Het zilver was voor de Duitse Carolin Langenhorst.
 

foto dekker2

"In de kwalificaties reed ik vooral heel stabiel", blikte Dekker vanmiddag vanuit de bus naar het hotel terug. "Vanaf de kwartfinales ging ik er vol voor. Ook in de eerste run van de halve finales tegen de Italiaanse ging het heel goed. In de tweede run bleef ik in een bocht hangen, wat me teveel tijd kostte om nog te winnen."
 
Kort daarna moest Dekker op voor brons. "In de kleine finale ging het gelukkig weer wel heel goed en won ik de eerste run vrij ruim. De tweede run verloor ik net, maar het verschil was gelukkig groot genoeg. De halve finale had ik misschien ook wel kunnen winnen, maar ik ben toch wel heel blij met brons. Al met al was het een heel leuke week met een goede wedstrijd."

Dekker is de enige Nederlandse vertegenwoordiger in Brasov, waar langebaanschaatsen niet op het programma staat.

Kijk hier naar een Youtube video van Michelle:

Lees hier het interview met Michelle: interview

-advertenties-

-goede doel-