sgwzc-estherklok

Zoetermeerse Esther Klok 2 maal doeltreffend tegen ZVVS (Foto: Olaf Otten)

De thuisploeg SG WZC maakte vanaf het eerste fluitsignaal de dienst uit. Nog voor het verstrijken van de eerste periode stond er al een 3-1 stand op het scorebord, tegen ZVVS Vlaardingen. De defensie van WZC was goed op orde met een prima rol voor sluitpost Kim van Rooyen. De spaarzame doelacties van Vlaardingen werden overtuigend gestopt. Deze zekerheid gaf de thuisploeg de mogelijkheid naar hartelust aan te vallen. De ene break na de andere viel te noteren. In de afronding was Zoetermeer soms te gehaast zodat niet elke kans tot een doelpunt leidde. Periodestanden 3-1, 2-0, 2-0, 4-0.

Coach Kloosterman na afloop: "Voor de Zoetermeerfans was dit een mooie pot waterpolo. Ik ben vooral trots op het collectief. Verdedigend werd er goed samengewerkt wat ons aanvallend weer veel mogelijkheden opleverde. Daarin was niemand zelfzuchtig en werd er gezocht naar de speelster die de beste kans had. We mogen best foutjes maken, als we maar niet opgeven. En dat deden we niet. De passie en de beleving van de ploeg vond ik echt fantastisch vanavond!" 

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Arethusa uit Oss op het programma. Een interessant duel tussen de huidige nummers 2 en 4 uit de landelijke tweede klasse.

-advertenties-

-goede doel-