IMG 4372

Het Phoenix team kwam op samen met de F'jes van Phoenix

Korfbal - De koploper Sporting Delta kwam op bezoek bij korfbalvereniging Phoenix in de Veur. Al vanaf het begin werd Sporting Delta bestempeld als de titel kandidaat. Dat lijken ze ook waar te maken, de complete ploeg met vier allround heren, met als absolute topper Tim Oudshoorn,  en sterk aanvallende dames scoort veruit het beste en zit verdedigend ook nog eens goed in elkaar.

De openingstreffer kwam van Sporting Delta. Tess Ouwerkerk nivelleerde voor Phoenix waarna Koen Weening, Esmee Putting en Jennifer van der Zwan voor de enige voorsprong zorgden in de wedstrijd (4-3). Hand over hand wist Delta de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Vooral het vak van Chris Pieper had het aanvallend lastig en Delta scoorde, in tegenstelling tot de uitwedstrijd, veel over de dames (6x in de eerste helft) waardoor de ruststand van 7-11 niet echt verrassend was.

In de tweede helft, nadat Kevin van Mil de plek van Elmas Arendse had ingenomen, ging ook de tweede aanval wat beter lopen waardoor met name Chris Pieper drie keer de korf kon vinden. Alleen had Phoenix wat pech met schieten. Esmee Putting schoot scherp (3x). Phoenix knokte voor wat het waard was maar Delta was gewoon beter, vooral met afronden.

Delta gaat op voor het kampioenschap met deze verdiende overwinning (14-18).