De jongens van CGV hebben in de afgelopen maand een zwaar programma gehad. Zij deden mee aan de selectiewedstrijden turnen, binnen het  CGVjongensdistrict Zuid Holland. De talenten kwam uit in alle 6 de turnonderdelen, te weten vloer, ringen, hoog rek, sprong, brug en voltige

De eerste wedstrijd was in Alphen a/d Rijn waar 5 jongens van de 4e divisie zich meteen bewijzen. Twan Simons (junior II) en Calvin Schroder (Jeugd) deden dit met overtuiging, zij behaalden beide een eerste plaats.

Jeroen Wigman (Junior I) behaalde een mooie 3e plaats. Dhika Soekardi en Rico Meijdam (Jeugd) hebben ook een goede wedstrijd gedraaid, maar helaas zonder medailles. De eerste 5 van elke categorie plaatsten zich voor de landelijke finale 4e divisie die op 11 mei in Vugt worden gehouden. Behalve de medaillewinnaars zat ook Dhika bij deze groep, waardoor CGV met vier jongens naar de finale zal gaan.

Voor de jongens in de talenten, 2e en 3e divisie waren de eerste 2 zaterdagen een oefenwedstrijd voordat het grote werk zou plaatsvinden. De jongens gingen met hun ervaring uit Alphen en Waddinxveen en een zeer goed gevoel naar de 1/8 finales in Tilburg toe. Hier deden ruim 1000 jongens uit heel Nederland mee, inzet, een plaats in de ¼ finales.

De benjamins Youri Westerman en Bas Feitsma draaiden hun eerste echte grote wedstrijd, en hoe. Een geweldig optreden van Bas resulteerde in een ¼ finale plaats.

De instappers 2e divisie Hidde v.d Born en Benjamin van Waaij draaiden een zeer goede wedstrijd, maar met 130 deelnemers in hun categorie was het een lastige taak. De ¼ finales waren nog iets te hoog gegrepen. De pupillen 3e divisie Illias Laohaichi en Luuk van Waaij hadden ook veel tegenstanders, maar waren wel bestand tegen het geweld. Met een 7e en een 19e plek gaan zij wel door naar de volgende ronde. Jelle v.d Lans (Jeugd, 3e divsie), Rens Hoofs (Junior I, 3e divisie) en Noah Stuut (Junior I, 2e divisie) haalden ook allemaal de ¼ finales.

Op naar de volgende ronde op 9 maart in Alkmaar of 23 maart in Waspik!

 

Lees meer sportnieuws

Zie ons overzicht sportaanbieders

Alle sportcursussen op een rij

Overzicht sportevenementen

Leuk om te lezen: jeugdsport interviews

-advertenties-

-goede doel-