twirl-inc

Twirlen - Twirl Inc. is een vereniging waar verschillende onderdelen met baton beoefend worden. Na jaren lang onderdeel te zijn geweest van Kunst en Vriendschap, vieren ze nu hun eerste verjaardag als zelfstandige vereniging.

Geschiedenis:

Twirl Inc. is opgericht op 1 januari 2012. Maar de historie van de vereniging gaat verder terug. Voorheen waren zij onderdeel van Muziekvereniging Kunst en Vriendschap, een culturele vereniging die al in 1897 werd opgericht.

Ongeveer 10 jaar geleden besloot de majorette afdeling over te stappen naar het twirlen. Hierin zijn al vele successen behaald. Met teams en solisten werden meerdere medailles op het Nederlands Kampioenschap gehaald en zelfs ook een Nederlandse titel.

 Eén jaar:

In dit eerste jaar hebben zij bewezen dat Twirl Inc. een vereniging is die met veel plezier de sport twirlen  beoefend, zij hebben naam gemaakt in het land door hun goede prestaties op wedstrijden. Zo zijn er leden met hun solo en team onderdelen het afgelopen jaar gepromoveerd en mochten er diverse leden naar het NK Twirlen afgelopen januari. Daar viel het team nipt buiten de prijzen met een vierde plaats. Een prima prestatie voor zo'n jonge vereniging.

Ook behaalde een duo het brons en een solist deed dit bij het onderdeel 1 baton. Met het Rhythmic twirl werd een 6de plaats behaald op Nederlands hoogste niveau.

Het bestuur en de trainers gaan deze stijgende lijn doorzetten in de komende jaren. Ook wil de vereninging groeien en daarom organiseren zijn een kennismakingscursus voor meiden en jongens  vanaf 5 jaar. Omdat de vereniging verschillende niveau's heeft om in te beginnen, is het makkelijk instappen voor de jeugd.

 

Mocht u interesse hebben in deze sport, of gewoon nieuwsgierig zijn naar de vereniging, kijk dan op de site. www.twirl-inc.nl. 

Twirl inc. is aangesloten bij de Zoetermeerpas.

 

Foto: Bas Woudstra

-advertenties-

-goede doel-