5 pilaren zilverHet schoolvoetbalteam van IKC De Vijf Pilaren veroverde zilver op het landelijke KNVB Schoolvoetbaltoernooi 2024. Na zich eerder gekroond te hebben tot kampioen van Zoetermeer, Regio Zoetermeer en Zuid-Holland moesten zij het opnemen tegen de vijf beste teams uit heel Nederland.

Het KNVB Schoolvoetbaltoernooi is een jaarlijks toernooi met 220.000 participerende kinderen door heel Nederland. De jonge voetballers, Milan, Adam S., Paris, Salih, Yassin, Zakariya, Mohamed, Adam A., Ismail, Youssef en Ayoub van de school IKC De Vijf Pilaren in Buytenwegh hebben keihard gewerkt om zich voor te bereiden op de landelijke finale. Zij werden bij de trainingen en voorbereiding begeleid door de technische staf Fahad, Noureddine en Ahmed.

In de week voor de finale werd het team overladen met steunbetuigingen. Het hoogtepunt was een open training op de voetbalvelden van S.V. DWO in Zoetermeer, waar ze door de bekende influencer Sahin Kalkanoglu werden gefilmd en geïnterviewd.

Verschillende Bekende Nederlanders staken de jonge voetballers van IKC De Vijf Pilaren een hart onder de riem met prachtige videoboodschappen. Onder hen waren Salaheddin, Koen Zitoen, Karim El Ahmadi, YousTube, Ilias Vietto, Najib Amhali, De Borrelnootjez, Soufiane Touzani, MoBicep, Couhaib Driouech en Arnaut Danjuma. De boodschap van de profvoetballer bij Everton vormde de kers op de taart. De jongens zagen deze videoboodschappen tijdens een diner met het voetbalteam op school, een dag voor de finale. Ook Zoetermeer’s eigen Ronald Weerwag, Wethouder Sport, wenste de jongens succes.

Op de ochtend van de finale vertrok het team vol trots naar Zeist in een dubbeldekker, bestickerd met hun logo’s en kleuren, vergezeld door bijna 100 enthousiaste kinderen, juffen en meesters. De finale in Zeist eindigde in een prachtige tweede plaats voor het team, een resultaat waar ze ontzettend trots op mogen zijn.

Op 20 juni werden de jongens gehuldigd op hun school. Ze werden onthaald met een erehaag en een indrukwekkende ceremonie. De directeur van de school, Ouahiba Sialiti, sprak de menigte toe: “Dit is geweldig en proeft naar meer. Wij zijn trots en willen iedereen bedanken voor de onvoorwaardelijke liefde en steun.”

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-