juni 24

 • Denksport met Bram: Slotdrive BC Kontrakt

  bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Slotdrive BC Kontrakt

 • Zin in 't alledaagse: Leren elkaar te troosten

  troostende berenOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag:  Elkaar troosten - is dat te leren …?

 • Gebouw van de maand: ’t Seghe Waert

  Gebouw van de maand juni 2024 t Seghe Waert langs de VaartdreefZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand: Voormalig verzorgingstehuis ’t Seghe Waert aan de Vaartdreef 115.

 • Weekend Foto

  wjun24 Marga_Krijgsman_rokkeveen_WeerspiegellingFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Winkelcentrum De Leyens kleurt Oranje

  versiering EKWinkelcentrum kijkt al uit naar de wedstrijden van het Nederlands elftal en heeft de straat versierd met vele oranje vlaggetjes. Het winkelcentrum is momenteel wat minder goed bereikbaar vanwege de werkzaamheden aan de parkeerplaats, maar de winkeliers willen er gewoon een feestje van maken.

 • Gast van de Gemeenteraad

  gast van de raad gereserveerd h1000pxBent u geïnteresseerd in de taken van raadsleden en de werking van de gemeenteraad? En zou u het leuk vinden om een keer aanwezig te zijn bij een raadsvergadering? Meld u dan nu aan als speciale gast van de raad op maandag 8 juli 2024.

 • Het laatste Zoetermeerse nieuws in uw mailbox!

  ZA logo 2018Waar vind ik de lekkerste lokale restaurants? Waarom was de A12 afgesloten en wat is de uitslag van de laatste wedstrijd van FC Zoetermeer? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

  zoetermeeractief.nieuwsbrief

 • 60-jarig bruidspaar Van Strien-Clerkx

  60 jarig bruidspaar Van Strien 6Burgemeester Bezuijen heeft donderdag 27 juni een bezoek gebracht aan het 60-jarig bruidspaar Van Strien-Clerkx. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Zwembad De Watergeus officieel geopend

  20240629 46617Zaterdag 29 juni werd het nieuwe Zoetermeerse zwembad, De Watergeus, officieel geopend. Wethouder Ronald Weerwag gaf het startschot waarop leden van de verschillende zwemverenigingen het zwembad openden met een kort wedstrijdje zwemmen. Hierna mochten zij ook even als eerste officiële gasten in het recreatiedeel van de glijbaan.

 • Struikroven bij bouwactiviteiten

  bomen verplantenVoordat er ergens gebouwd wordt, wordt vaak het hele terrein leeg gehaald en alle beplanting verwijderd zodat de bouwmachines aan de slag kunnen. Zo verdwijnen elk jaar vele bestaande planten en struiken. Door Struikroven kunnen planten gered en herplaatst worden.

 • Twee locaties in beeld voor Erfgoedcentrum

  StadslobbyEr zijn twee locaties in beeld bij de gemeente Zoetermeer voor mogelijke huisvesting van het toekomstige Erfgoedcentrum. Het Erfgoedcentrum, in de nieuwe stukken Stadslobby genoemd, moet naast een tentoonstelling van historische stukken ook een levendige plek worden ‘waar educatie en ontspanning samenkomen’.

 • Bewoners helpen speelplek ontwerpen

  mulatulihoveDe gemeente pakt dit jaar in verschillende wijken speelplekken aan. Speelplekken worden opgeknapt, uitgebreid of samengevoegd. De bewoners rondom de speelplekken denken mee en kunnen helpen bij het ontwerpen ervan.

 • Raad wil burgers ontzien bij bezuinigingen

  geld spaarpotDe raad heeft tijdens het Voorjaarsdebat op maandag 24 juni enkele moties aangenomen die kwetsbare burgers in de stad beschermen. De gemeente moet bezuinigen, maar probeert er zo voor te zorgen dat kwetsbare groepen niet (nog meer) in de problemen komen.

 • Raad wil meer openbare toiletten

  toilettenDe Zoetermeerse gemeenteraad wil meer openbare toiletten in de stad en draagt het college in een unaniem aangenomen motie op om nog dit najaar met een plan te komen. Al vanaf 2018 is er aandacht voor de openbare toiletten, maar er is nog steeds een tekort, zo constateert de raad.

 • Cultuurkisten in de Zoetermeerse klassen

  IMG 2698Sinds kort kun je ze in de klaslokalen van de Zoetermeerse basisscholen vinden: de Cultuurkisten van Cultuur en Techniek op School. Kisten boordevol lesmateriaal waarmee de leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen met muziek-, theater- en beeldende lessen.

 • D66 wil veteranen hele jaar eren

  veteranenavond4D66 heeft schriftelijke vragen gesteld over de veteranen in Zoetermeer. De partij wil de bijna 600 veteranen in Zoetermeer niet alleen op Veteranendag bedanken voor hun inzet voor vrede, maar gedurende het jaar activiteiten voor deze groep organiseren.

 • Dieren en planten ontdekken bij BioBlitz

  hagedoornvlinderBioBlitz is een gratis activiteit waarbij iedereen die interesse heeft in natuur op excursie kan. Op vrijdag 5 juli kun je in de Nieuwe Driemanspolder samen met ecologen Nick en Pieter van Habitus kijken welke soorten er in de Nieuwe Driemanspolder voorkomen.

 • Kunstenaar in beeld: Floris Puts

  ProtretVan schilders en beeldhouwers tot keramisten en textielkunstenaars, Zoetermeer is een broedplaats voor creatieve geesten. Met deze rubriek wordt een platform geboden waarbij steeds een andere kunstenaar uit de kunstwereld van Zoetermeer voor het voetlicht wordt gebracht. Deze keer: Floris Puts.

 • Feest voor alle Zoetermeerse vrijwilligers

  handen in kringDe gemeenteraad van Zoetermeer heeft op 24 juni unaniem besloten dat alle Zoetermeerse vrijwilligers in 2025 nogmaals een vrijwilligersfeest verdienen. Het besluit om dit te onderzoeken volgt na het succesvolle feest op 7 juni dit jaar, waarbij 400 vrijwilligers en hun introducees werden geëerd.

 • Weekend uittips 28-30 juni

  524EB340 79BA 434F 9757 F99C9D611EB9 copy copy copy copy copy copy copy copyWelkom bij de agenda van Zoetermeer, waar een scala aan activiteiten en evenementen te vinden is. Dit weekend staat er weer genoeg op het programma om van te genieten, en we lichten er een paar voor je uit.

-advertenties-

-goede doel-