Met een stil protest van Zoetermeerse yogadocenten, even vragen om aandacht. Dit gebeurde zaterdag 17 april buiten het CKC. Wethouder sport Ingeborg ter Laak kreeg een roos en een brandbrief. De yogaleraren willen niet langer meditatie en ontspanningsoefeningen geven op een plek waar andere sporten ook zijn. Zij willen weer naar binnen.

 

yoga4breed

 

De demonstratieplek was aangewezen door de gemeente en zo kwamen de yogaleraren zaterdag te zitten, met hun matje, op de koude grond voor het CKC. Dit is precies waarvoor de yogi naar binnen willen. Yoga is ontspanning, even naar binnen gekeerd met jezelf bezig zijn. In deze coronatijd kan er alleen yoga gegeven worden op de daarvoor, door de gemeente, aangewezen plekken in de stad. Zo zitten de docenten met hun leerlingen op plaatsen waar ook andere sporten bezig zijn. Dit is volgens de yogaleraren niet te doen. 

 

yoga 1   yoga2 yoga3 
 Stil protest  Wethouder ontvangt brandbrief  Yoga in beweging

 

Yoga juist nu belangrijk

De yogaleraren vinden het juist nu van groot belang dat mensen zowel fysiek als mentaal gezond kunnen blijven. "De stress is bij veel mensen erg hoog en yoga kan mensen hierbij helpen, maar met de huidige maatregelen kunnen wij mensen daarbij niet helpen. Yoga valt onder 'teamsport' en daardoor kunnen wij niet binnen lesgeven. Maar het is juist een methode die je alleen kan uitvoeren. Daarom demonstreert hier iedereen hier op haar eigen manier. De ene zit in meditatie, terwijl de ander actief haar oefeningen doet", zegt medeorganisator Petra Breumelkamp.

Al eerder werd een soortgelijke demonstratie in Groningen gehouden en de verwachting is dat er in meer steden yogademonstraties zullen volgen. 

Wethouder Ingeborg ter Laak beoefent zelf ook yoga en begrijpt het punt van de organisatoren van de demonstratie. Zij kreeg een roos en een brandbrief waarin werd uitgelegd hoe belangrijk yoga is voor je gezondheid, je weerstand. Ingeborg gaf aan dat zij het volledig eens was met de inhoud van de brandbrief. Of het beleid door deze demonstratie en brandbrief aangepast gaat worden is onduidelijk.

 Foto's: Monica Lausberg

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-