IMG 9040 2In mei 2022 werd het nieuwe schoolgebouw van IKC De Gaerde in Seghwaert in gebruik genomen. De gebruikers zijn tevreden over het gebouw, maar ervaren nog wat problemen met de buitenruimte. Zo wordt het speelveld vaak gebruikt om honden uit te laten en is het gras erg modderig.


Zoetermeer Vooruit sprak bij een werkbezoek aan IKC De Gaerde met de school en de gebruikers van het buitenterrein en zal tijdens de raadsvergadering van maandag 26 februari 2024 mondelinge vragen stellen aan het college.
IMG 9057Yvonne Bink-Winterkamp, raadslid Zoetermeer Vooruit: “We willen graag dat de kinderen veilig en hygiënisch buiten kunnen spelen. Wat gaat het college doen om dit te verbeteren?”
De conciërge van de school gaat nu twee keer per dag poepscheppen op het speelveld om te voorkomen dat kinderen met poep onder hun schoenen de school weer binnen komen. Daarnaast is het gras op diverse plekken het grootste gedeelte van het jaar een modderpoel, ook dat geeft weer overlast.
Een ander veiligheidsprobleem voor school is het fietspad. Dat ligt naast het speelplein en het speelplein loopt af naar beneden. Kinderen lopen achter de bal aan en komen op het fietspad wat gevaarlijke situaties op heeft geleverd, met alle fietsers en e-bikes die daar rijden.
Zoetermeer Vooruit ziet mogelijkheden om de situatie te verbeteren en hoopt door de mondelinge vragen dit onder de aandacht van het college te brengen.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-