bouwsteigerHet Zoetermeerse college van B&W wil zich van de mogelijkheid verzekeren om in een deel van het Abdissenbos in Meerzicht 150-200 nieuwe huurwoningen te laten bouwen. Zo blijkt uit een memo van het college aan de gemeenteraad.

Het gaat om de locatie waar nu nog het autobedrijf Van Assem Automotive zit – voorheen een Toyotagarage -, een telefooncentrale en een zendmast. Bovendien is er een onderstation van het energiebedrijf Stedin.
Het betreffende stuk van het Abdissenbos maakt deel uit van het bouwplan dat is verwoord in de zogeheten Visie Entree langs de Afrikaweg. De gemeente wil voorkómen dat er met het stuk grond aan het Abdissenbos wordt gespeculeerd en daarom regelen dat de eigenaren het gemeentebestuur als eerste in de gelegenheid moeten stellen tot aankoop van het gebied.
Voor dit doel wil het college gebruikmaken van een bepaling in de Wet voorkeursrecht gemeente (Wvg), sinds 1 januari 2024 onderdeel van de Omgevingswet. De gemeenteraad moet hiermee nog wel akkoord gaan. Aanvankelijk was het de bedoeling in dit gebied ook een nieuwe brandweerkazerne op te richten. Maar daarvan heeft de brandweer zelf afgezien.

-advertenties-

-goede doel-