20140303 11388Het CDA Zoetermeer heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de verkeerssituatie bij de Wethouder Jennétunnel, de fiets- en voetgangerstunnel bij station Zoetermeer-Oost. De tunnel is op dit moment gesloten voor onderhoud.

De Wethouder Jennétunnel is dicht voor onderhoud, zo wordt een deel van de tegels vervangen, het beton gerepareerd en de trappen vervangen. De tunnel is dicht tot en met september en fietsers die van Dorp naar Rokkeveen willen, om bijvoorbeeld naar Station Zoetermeer-Oost te gaan, moeten omrijden. Maar veel fietsers zijn bang hun trein te missen door de omleiding en halen gevaarlijke capriolen uit om toch snel aan de overkant te komen. Zo lopen er fietsers met de fiets aan de hand over het smalle voetpad langs de Eerste Stationsstraat, waar het verkeer vlak langs rijdt.

 

Het CDA Zoetermeer maakt zich zorgen over de veiligheid van de fietsers en voetgangers en wil dat de gemeente snel actie onderneemt om deze gevaarlijke situatie op te lossen. "De veiligheid van onze inwoners is voor ons van groot belang. Het is onacceptabel dat er levensgevaarlijke situaties ontstaan voor fietsers en voetgangers,” aldus fractievoorzitter Véronique Frinking. “We roepen het college dan ook op om snel actie te ondernemen en de veiligheid te waarborgen. We willen dat er duidelijke en veilige alternatieve routes beschikbaar zijn voor fietsers en voetgangers en dat de afsluiting van de tunnel goed wordt aangegeven."

 

Het CDA Zoetermeer wil van het college weten of ze bekend is met de gevaarlijke situatie en welke maatregelen de gemeente gaat nemen om de gevaarlijke situaties op te lossen. Zo stellen zij voor om de auto’s tijdelijk 30 km/u te laten rijden.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-