ikc piramideDe PvdA Zoetermeer wil dat IKC de Piramide in Meerzicht langer gebruik kan maken van drie noodlokalen. In die lokalen krijgen zestig jonge kinderen les. Zij dreigen per volgend schooljaar ‘dakloos’ te raken omdat de noodlokalen volgens de wethouder per 1 augustus moeten sluiten.

De PvdA wil aanstaande dinsdag in de raadsvergadering met alle partijen in debat over het verlengen van het gebruik van de noodlokalen.

Enkele weken geleden heeft de school een brief gekregen dat de drie noodlokalen per 1 augustus moeten verdwijnen. Dit is bij de bespreking van het onderwerp in 2018 toegezegd. Commissielid Yuri Nikerk van de PvdA: “In 2023 kan deze nieuwe raad een andere beslissing nemen als de politieke wil er is. We hebben het over tientallen kinderen die ineens vanaf 1 augustus ‘dakloos’ zijn. Bovendien kunnen kinderen die broers of zussen hebben op de school dus niet op diezelfde school terecht.”

Een tweede reden om de noodlokalen te verwijderen ligt volgens wethouder Van der Meer in de verkeerssituatie, die omwonenden al jaren een doorn in het oog is. Tijdens een commissievergadering op 3 april lieten vertegenwoordigers van het IKC de gemeenteraad weten dat het sluiten van de noodlokalen niet leidt tot minder overlast: “Als er 60 kinderen minder op school zitten, zal er niet minder overlast zijn”.

De gemeente heeft wel alternatieve huisvesting aangeboden, maar dat is volgens de PvdA geen optie. “Dat betekent niet alleen dat drie klassen kleuters naar de andere kant van de wijk moeten, maar ook een gedeelte van het (ondersteunend) personeel.” Nikerk vult daarbij aan dat een alternatieve locatie het verkeersprobleem alleen maar groter maakt: “Als je 2 kinderen naar 2 verschillende locaties moet brengen, dan is lopen of de fiets ineens een veel minder aantrekkelijke optie.”

Naar aanleiding van de vergadering heeft de PvdA inmiddels samen met GroenLinks en SP een agenderingsverzoek gedaan voor de raadsvergadering van aankomende dinsdag. Nikerk is daar blij om: “Ik ben direct benaderd door collega’s om dit volgende week in de raad te bespreken. Ook zij voelen het belang hiervan.” Dat de noodlokalen uiteindelijk moeten verdwijnen snapt de PvdA ook wel, maar zij zien liever dat de wethouder met een overlegd plan komt: “Er is nu meegedeeld dat de lokalen weg moeten en er wordt niet gekeken naar de huidige situatie van de school. We hopen daar volgende week verandering in te brengen.”, aldus Nikerk.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-