Het CDA wil graag verenigingen in Zoetermeer extra ondersteunen in de crisis. Veel verenigingen hebben het zwaar vanwege de stijgende energiekosten en andere lasten. Energie steunmaatregelen zijn veelal gericht op individuele burgers, niet op verenigingen.

Tijdens het najaarsdebat op maandag 7 november diende het CDA, samen met LHN en GroenLinks, een motie in om verenigingen extra te steunen. Zo werd gedacht aan hulp bij het betalen van de energierekening en een investeringsimpuls om verenigingen te stimuleren duurzame verlichting aan te schaffen of te investeren in verduurzamingsmaatregelen. De motie werd niet aangenomen door de raad.


CDA WeekenstroDavid Weekenstroo (CDA): “Onze Zoetermeerse verenigingen verdienen onze steun, zeker in deze moeilijke tijd waarin de energiekosten razendsnel stijgen. Verenigingen kunnen nu geen kant op. Ze moeten de extra energiekosten wel doorberekenen aan hun leden anders gaan ze kopje-onder. En door de hogere contributie kunnen steeds minder Zoetermeerders het lidmaatschap van hun vereniging betalen. Dat dreigt de teloorgang van onze verenigingen te worden. Het CDA vindt dat doodzonde. Verenigingen brengen mensen in beweging en zorgen voor ontmoeting en verbinding tussen onze inwoners. Onze motie had ervoor kunnen zorgen dat verenigingen meer grip kregen op hun energie-uitgaven en daarmee op hun voortbestaan. Gelukkig heeft de gemeenteraad het amendement van de PvdA voor een noodfonds wél aangenomen.”

Dit noodfonds, waarin 2 miljoen wordt gestort, is bedoeld voor inwoners, organisaties en verenigingen die in de problemen komen door de crisis.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-