Sander Dekker 2015 1Direct na de uitslag van de gemeenteraadsverkiezing zijn de gesprekken om te komen tot de nieuwe coalitie gestart. Jan Iedema, lijsttrekker van de grootste partij de VVD, heeft het voortouw genomen en de eerste gesprekken gevoerd met verschillende lijsttrekkers en fractievoorzitters.


Op basis van deze gesprekken is besloten Sander Dekker te benoemen tot informateur / verkenner. Zijn voordracht kan rekenen op steun van alle fracties. Jan Iedema, lijsttrekker van de VVD: “Gezien de uitslag van de verkiezingen én de uitkomst van de eerste gesprekken met de partijen, heb ik voorgesteld om een externe informateur / verkenner te benaderen. Ik ben verheugd te kunnen mededelen dat de heer Sander Dekker deze rol op zich neemt voor Zoetermeer.”

 

Verkennen

Sander Dekker heeft als belangrijkste opdracht om de mogelijkheden te verkennen om tot een stabiele coalitie te komen. Daarover zal hij een advies op stellen. De verwachting is dat hij begin april een advies kan afronden.

Sander Dekker was staatssecretaris en minister in respectievelijk de kabinetten Rutte II en III. Daarvoor was hij ruim zeven jaar wethouder in de gemeente Den Haag. Zoetermeer is voor hem geen onbekend terrein: “Mijn ouders verhuisden begin jaren tachtig van Den Haag naar Zoetermeer. Het grootste deel van mijn jeugd ligt dus in Zoetermeer. Mijn ouders, broertje en zusje wonen er ook nog steeds. Zoetermeer verdient een sterk en stabiel stadsbestuur. Ik vind het bijzonder eervol om in de totstandkoming daarvan een rol te kunnen spelen.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-