tweet burgemeesterEen groep jongeren heeft maandagavond in de wijk Seghwaert vernielingen aangericht en daarbij ook een ruit van een auto van Team Handhaving ingegooid. Burgemeester Bezuijen laat zijn ongenoegen over de acties van de jongeren blijken op twitter: “Schandalig en onacceptabel gedrag, snel in de kiem gesmoord..”


De afgelopen dagen hebben zich op meerdere plekken in het land ongeregeldheden voorgedaan uit protest tegen de huidige coronamaatregelen en het aangekondigde vuurwerkverbod. Ook in Zoetermeer zijn via verschillende social media kanalen oproepen gedaan om op 22 november naar de Albert Heijn in Seghwaert te komen, dit leidde ertoe dat een groot aantal personen zich die avond verzamelde in de omgeving van de Petuniatuin.

Een surveillanceauto van team Handhaving is bekogeld met zwaar illegaal vuurwerk. De achterruit van deze surveillanceauto is kort daarna ingegooid met een steen. Er zijn hierbij gelukkig geen gewonden gevallen. Aan de Aardappelakker is bij de RandstadRail halte een ruit van een lift ingegooid en aan de Parkdreef (locatie van Ipse de Brugge) zijn twee ruiten ingegooid. Verder is er vuurwerk afgestoken.
Dankzij daadkrachtige optreden van politie en de ondersteuning van team Handhaving was de situatie snel weer onder controle.
Er zijn naar aanleiding van deze ongeregeldheden tientallen personen gecontroleerd en er is één persoon aangehouden. Mogelijk kunnen deze personen een gebiedsverbod krijgen.

Bezuijen: “Signalen op social media worden nauwlettend in de gaten gehouden. Gemeente en politie doen een extra oproep aan inwoners om signalen met betrekking tot het oproepen van ongeregeldheden direct te melden.
Daarnaast wordt er preventieve maatregelen genomen zoals het weghalen van (losliggende) materialen door team Handhaving en Afvalinzameling.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-