Schermafbeelding 2021 07 31 om 09.45.01De wijkagenten van de wijk Buytenwegh hebben vrijdagmiddag drie minderjarige jongens aangehouden. Bij de jongens werden 3 messen aangetroffen waarvan twee ruim 30 centimeter groot waren.

De aanhouding van de minderjarige jongens in de leeftijd van 12 en 13 jaar oud gebeurde vrijdagmiddag rond 13:30. De politie die naar aanleiding van een tip handelende hield de jongens aan op de J.C. Bloemhove. De ouders van de jongens zijn op de hoogte gesteld.
Recherche doet verder onderzoek in de zaak.

Het college van Zoetermeer maakt zich zorgen over de toename van wapens bij jongeren. Tijdens de raadsvergadering van maandag 12 juli werd de actualisatie van het veiligheidsbeleid aangenomen. Ook het collegevoorstel van het wapenverbod en het verbod op het recreatief gebruik van lachgas in de APV werden door de raad aangenomen.
Zoetermeer doet sinds januari dit jaar als een van 15 gemeenten in Nederland mee met het Actieplan Wapens en Jeugd. Het plan is in november 2020 naar de Tweede Kamer verzonden en zet in op het terugdringen van het gebruik van (steek)wapens onder jongeren. Het wapenverbod in de APV is onderdeel van dit Actieplan, net als een oproep tot een regionale wapen-inleveractie. Verder wordt er actie ondernomen, samen met wijkpartners om risicojeugd(groepen) tijdig in beeld te krijgen en via wijkaanpakken zullen waar nodig preventieve maatregelen worden ingezet.
Lees ook: College-wil-algemeen-wapenverbod-in-apv

Hoge-druk-op-hulpverleners

-advertenties-

-goede doel-