TaalToekomst2018 11Nieuwe taalcoaches van het project Taal&toekomst ontvingen woensdagavond 17 oktober hun certificaat uit handen van wethouder Ingeborg ter Laak. De 15 nieuwe maatjes, vrijwilligers bij Piëzo, doorliepen een speciaal ontwikkelde training om de kansen van jonge nieuwkomers te vergoten hun toekomstdroom waar te maken.

 

Taal&Toekomst is een praktisch taalcoachprogramma voor jonge nieuwkomers. Via een-op-een taal coaching door vrijwilligers krijgen jongeren de mogelijkheid om gedurende 20 weken te werken aan hun leerdoel en taal te oefenen die daarbij past. Voor jonge nieuwkomers met een taalachterstand is het een extra grote uitdaging om (toekomst)dromen waar te maken. Voer maar eens een sollicitatiegesprek als je de taal niet spreekt of vind maar eens een stageplek. Door de coaching voelen jongeren zich zelfverzekerder, spreken makkelijker de taal in de praktijk en ontwikkelen een toekomstperspectief.

 

Vrijwilliger worden?

Om de taal goed te leren hebben deze jongeren andere mensen nodig. Wil je ook aan de slag om deze jongeren te helpen? Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Milou van Loenen; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-11715238.

 

Fotograaf: Henk Leentfaar

-advertenties-

-goede doel-