20181015 134095Eersteklassers van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef doen mee aan de Peace Poster Contest 2018. Maandagochtend maakte burgemeester Aptroot op het ONC de winnaars bekend. De winnende posters zullen meedoen met de landelijke wedstrijd en maken kans om internationaal mee te dingen naar de prijzen.

Thema van dit jaar is: Kindness matters, aardig zijn helpt! Een lastig thema om te vatten in een tekening, de kinderen mochten geen teksten gebruiken. Maar de 31 vwo brugklassers van het ONC Parkdreef zijn er uitstekend in geslaagd!
De jury die de posters beoordeelde had een lastige taak, zij moesten kiezen uit heel veel prachtige ontwerpen. De jury keek vooral of de tekening ook echt een poster was, die zo gedrukt zou kunnen worden en overal op de wereld de boodschap van vrede duidelijk kon overbrengen. Ook werd gekeken naar kleurgebruik en techniek. Twee eervolle vermeldingen waren er voor Dimfke en Louise, de eerste prijs ging naar Joan met haar ontwerp van een wereldbol als dromenvanger. Maar na de bekendmaking van de eerste plaats had de burgemeester nog een verrassing voor Dylan: ook zijn tekening was beoordeeld met een eerste plaats! De jury roemde de eenvoudige voorstelling van Dylan, een wereldbol met op de achtergrond de regenboogvlag. “Door de eenvoud komen de heldere kleuren goed tot hun recht. Dat maakt deze tekening echt tot een poster!”, aldus de jury.

 

20181015 134086  20181015 134091 

Symboliek

In de godsdienstlessen hebben de leerlingen gesproken over wereldvrede en de symboliek die hierbij past. En inmiddels zijn zij al weken creatief bezig met potlood, stift en krijt om het thema aardig zijn helpt te verbeelden.
De kinderen werken vooral met neocolor krijt, dit geeft heldere, duidelijke kleuren. Ook zorgt het krijt ervoor dat de leerlingen niet teveel in kleine details gaan werken, deze zijn immers niet goed zichtbaar op poster formaat.

Begrip

De tekenwedstrijd voor kinderen van 11 tot en met 13 jaar wordt georganiseerd door Lions Clubs International. Een van de doeleinden van Lions Clubs International is het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld.

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-