taverzo groepswinst
Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer bracht kort na het behalen van de 3e ronde in de ETTU Cup zijn felicitaties uit richting het team Enjoy en Deploy Taverzo met daarbij een mooie hint naar de verdere Europese ambities. Voorzitter Jacob de Boer en teammanager Ruud van Graafeiland hebben nog altijd de kwartfinale van 2014/2015 in het achterhoofd als mooi voorbeeld wat er mogelijk kan zijn.


Daar waar het afgelopen jaar na een vliegende start met 2 overwinningen alsnog fout ging, was de ploeg dit jaar na 2 knappe overwinningen tegen achtereenvolgens Fortune Kiev (3-1) en ASD Marcozzi (3-0) al zeker van het behalen van de 3e ronde. Mede doordat ook het Belgische Sokah Hoboken met de 'eigen' Rajko Gommers in de gelederen diezelfde ploegen wist te verslaan met 3-2 en 3-0. De teams uit België en Nederland wisten zich hierdoor verzekerd van de plekken 1 en 2 die recht geven op de 3e ronde. Met 5 overwinningen dit weekend had Kalinikos Kreanga een belangrijk aandeel in de winst.

Kreanga: "Ik heb het naar mijn zin in Zoetermeer en dit zijn mooie wedstrijden, waarbij ik nog elke dag weer wat leer. Hoe gek het ook mag klinken, maar ik heb jarenlang mijn spel ingericht op het winnen van de absolute top. Ik moet mijzelf echt aanpassen om van de goede spelers te winnen die net onder die toplaag spelen. Ik ben ook blij met mijn teamgenoten, ze hebben het goed gedaan en de potten gewonnen en nu is het uitkijken naar een hopelijk gunstige loting.”

fotograaf: Elsbeth Parmentier

-advertenties-

-goede doel-