Zoetermeerders Michelle Dekker en haar broer Davy Dekker hebben zich vandaag in SnowWorld Landgraaf beiden tot Nederlands kampioen snowboard alpine indoor laten kronen. Michelle concentreert zich dit seizoen op deelname aan de Spelen in PyeongChang.

Michelle Dekker in actie in Saas Fee 2016Het ereschavot bij de vrouwen werd verder gevuld door Yvette Heijt (tweede) en Kiki Bédier de Prairie (derde). Wout Hollestelle en Matthijs Moerman completeerden het podium bij de mannen op respectievelijk de tweede en derde trede.

Blessure

Voor Davy Dekker was de overwinning in Landgraaf ook een enorme overwinning op zichzelf. De 25-jarige snowboarder komt terug van een enkelblessure (gescheurde enkelbanden) en stond deze week voor het eerst sinds lange tijd weer in de sneeuw. "Het voelde vanaf de eerste dag al goed", verklaarde de kersverse Nederlands kampioen na afloop. Hij startte dan ook vol vertrouwen aan de wedstrijd. "In de eerste run van de finale hield ik bovenin de course even in. Halverwege zat ik naast Wout en dacht ik 'nu even aanzetten' en dat was genoeg. De tweede run was het de controle houden en mijn voorsprong consolideren."

Overmacht

Meervoudig kampioene Michelle Dekker, die vooraf al voorspelde dat de strijd om het goud tussen haar en Yvette Heijt zou gaan, toonde zich op de indoorpiste met overmacht de snelste bij de dames. Winnen blijft leuk, oordeelde de 21-jarige snowboardster die lid is van TeamNL en zich dit seizoen focust op kwalificatie voor de Olympische Spelen in PyeongChang. "Het verveelt nooit", zei ze lachend. "De sneeuw was beter dan ik had verwacht, zeker ten opzichte van de laatste paar dagen. Het was een mooie course en een leuk deelnemersveld. Ja, dit waren echt fijne kampioenschappen."

 

Uitslagen NK snowboard alpine indoor:

Mannen:
1. Davy Dekker
2. Wout Hollestelle
3. Matthijs Moerman
4. Maarten de Wilde

Vrouwen:
1. Michelle Dekker
2. Yvette Heijt
3. Kiki Bédier de Prairie
4. Rosalie Krot

 

Foto: Michelle Dekker op archiefbeeld

-advertenties-

-goede doel-