sprint clinicBasisschool De Buut deed vorige week mee met een hele speciale sprint clinic verzorgd door niemand minder dan Solomon Bockarie, Nederlands kampioen sprint op de 60 m. In aanloop naar de kinderloop van de Klaverbladloop op 12 november, biedt Ilion de basisscholen de speciale clinic aan.

Een grote groep enthousiaste kinderen (en juffen) kreeg eerst een korte inleiding van Solomon: wie hij was, waarom hij eigenlijk sprinter is geworden (door zijn postuur is hij niet geschikt voor voetballer op topniveau) en aan welke internationale toernooien hij heeft deelgenomen. De kinderen hingen aan zijn lippen, want het is natuurlijk wel bijzonder dat je twee keer deelneemt aan de Olympische spelen, één keer voor Sierra Leone en afgelopen keer voor Nederland. Toen Solomon de videobeelden vertoonde van de 4 x 100 m sprint op de Europese kampioenschappen in Amsterdam, moedigden de kinderen hem aan alsof het life was.

Daarna was het tijd voor het echte werk: in de gymzaal deed Solomon eerst een warming up om de spieren gereed te maken voor de kern van de clinic, de sprinttraining. Er is aandacht besteed aan de juiste houding bij de start, het reactievermogen en de pasgrootte. Voor sommige kinderen een openbaring, maar volgens Solomon zaten er ook een paar natuurtalenten tussen de kinderen.

Al met al waren de kinderen zeer enthousiast. Ilion hoopt dat door deze clinics veel kinderen zullen deelnemen aan de kinderloop op 12 november. De start van de 1 km kinderloop is om 10:45 op de atletiekbaan van Ilion, Van der Hagenstraat 36 (Van Tuyllsportpark). Deelname staat open voor kinderen van 6 – 12 jaar.

Inschrijving voor scholen

Behalve aan de kinderloop kunnen scholen zich ook inschrijven voor één van de andere afstanden van de Klaverbladloop, de 5, 10 of 15 km. Scholen kunnen zich centraal aanmelden bij Clemens Esser, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De Klaverbladloop, die Ilion alweer voor de 41e keer organiseert is een recreatie- en wegwedstrijd over 5, 10 of 15 km. Inschrijving kan on-line via www.ilion.nl  . Schrijf je on-line in, dan ligt op 12 november het startnummer voor je klaar. Bovendien is on-line inschrijven goedkoper dan de na-inschrijving op de dag zelf.

De Klaverbladloop staat in de regio bekend door de goede organisatie en prima sfeer. Net als vorig jaar heeft de hoofdsponsor Klaverblad weer gezorgd voor een stroopwafelkraam, waar gratis verse stroopwafels worden uitgedeeld.

 

Foto: Gijs Lookman

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-