Geusjesloop

De Geuzendag trok ook dit jaar weer een hoop deelnemers. De opkomst was nog nooit zo hoog geweest. Het zonnige weer en de gezellige sfeer speelden hierbij een grote rol. Tijdens de jaarlijkse Geuzendag konden deelnemers wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen en sinds dit jaar ook Nordic Walken.

 

In de gezellige Dorpsstraat genoten bezoekers van live muziek of bezochten de stands van de deelnemende verenigingen. De allerkleinsten konden zich uitleven op het springkussen. Voor de jonge deelnemers aan de geusjesloop begon de dag al om 10.30 uur met een warming up. Om 11.20 uur startte de groep kinderen t/m 13 jaar aan de 1 mijl loop en om 11.40 uur renden de jongste geusjes, sommigen samen met hun vader of moeder, de halve mijl. Het enthousiasme was enorm. Zij werden bij binnenkomst warm onthaald met luid applaus en een flesje water om de dorst te lessen.

 

Nordic Walking

Nordic Walking1Dit jaar deed SkiClub Zoetermeer voor het eerst mee aan de Geuzendag met twee prachtige Nordic Walking tochten van 12 en 5 km. Veertien deelnemers startten rond 10.30 uur aan de tocht van 12 kilometer. Vanaf 11.00 uur konden deelnemers starten aan een tocht door Zoetermeer van 5 kilometer. Hieraan deden 16 deelnemers mee. Via de gezellige rust- en stempelpost bij Happy Moose bereikte iedereen voldaan en verrast over zoveel groen in Zoetermeer weer de finish.

Onder de deelnemers liepen ook een aantal enthousiaste dames die wekelijks op Nordic Walkingmaandagochtend bij de sporthal in Buytenpark afspreken om met elkaar een Nordic Walking tocht van een uur te maken. Iedereen is welkom om zich hierbij aan te sluiten. 
Tijdens de Geuzendag liepen er 15 enthousiaste vrijwilligers van SkiClub Zoetermeer rond om informatie te verstrekken over Nordic Walking. In de dorpsstraat gaven leden van de SkiClub twee clinics: SneeuwFit en NordicFit

 

Geuzenzwemmen

zwemmenNiet iedereen kon de hele dag van het mooie weer genieten. Bij zwembad de Veur zwommen deelnemers de geuzenmijl (64 banen), de halve Geuzenmijl (32 banen) of de kwart Geuzenmijl (16 banen) in het 25 meter bad. De drie broers Justin, Robin en Wesley zijn trouwe geuzenmijlzwemmers. Zij zijn ervaren zwemmers met meerdere zwemdiploma’s (zwemvaardigheid) op zak. Voor Justin en Robin is het de vierde keer dat zij deelnemen. Justin vertelt enthousiast: ‘Ik ga alle banen schoolslag zwemmen’. Robin: ‘Ik ga mijn banen afwisselen met borstcrawl en schoolslag en de rugslag bewaar ik voor als ik moe word’. Wesley voegt er nog aan toe: ‘Ik vind zwemmen erg leuk. En het is fijn dat een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat. Ik geef zelf zwemles aan kinderen op de zaterdag bij Zwemvereniging Zoetermeer’.zwemmen1

 

-advertenties-

-goede doel-