sportgalaHet Zoetermeerse Sportgala wordt vrijdagavond 30 juni bij de opening van Festival Culinair. Maar liefst 175 sportkampioenen zullen worden gehuldigd op de Markt, die voor het festival helemaal is omgetoverd tot festivalterrein.

Bekijk hier een kort filmpje met de genomineerden voor de sportprijzen van dit jaar:

"Het is echt bijzonder, zo divers als deze vrijdagavond is ingevuld", zegt Ruud Steggerda namens festivalorganisator Floravontuur Promotie Zoetermeer. “Maar liefst 175 (!) kampioenen, afkomstig uit Zoetermeer en uitkomend in verschillende sporten en sportdisciplines, worden gehuldigd op het podium van het grootste zomerfestival van de stad. Bovendien worden het sporttalent, de sportman, sportvrouw én de sportploeg van het jaar bekend gemaakt.” 
De presentatie is in handen van oud-schaatskampioen Hein Vergeer. Op energieke wijze stelt hij alle genomineerde sporters voor aan het publiek. De wethouder van Sport, Margreet van Driel, zal de winnende sporter(s) in de betreffende categorie hartelijk feliciteren en huldigen. “Er worden tijdens het sportgala veel bezoekers verwacht, afgaande op de nominaties die zijn ingebracht door de verschillende sportverenigingen. Het is dan ook zaak om op tijd op de Markt te zijn.” aldus Steggerda.

 

Video: Fred Wolters

-advertenties-

-goede doel-