2017.NJJK LB.groepsfoto

Maar liefst dertig medailles wisten de zwemmers van de Zoetermeerse vereniging WVZ tussen donderdag 15 juni en zondag 18 juni te behalen tijdens de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen. Die waren in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. WVZ verscheen met maar liefst 27 jeugdige zwemtalenten aan de start tijdens dit laatste belangrijke zwemtoernooi van het seizoen.

2017.NJJK.thomasGezamenlijk waren de WVZ zwemmers goed voor dertig medailles. Negen werden er gewonnen door Thomas Jansen en zeven door Jelsie van Ruijven. Thomas Jansen (2001) uit Berkel en Roodenrijs, die traint bij het Regionaal Trainings Centrum (RTC) in Den Haag was de ‘man of the match’ voor WVZ.  Deze talentvolle zwemmer heeft maar liefst negen medailles in de wacht gesleept. Goud en dus Nederlands Kampioen werd hij op de 200 meter rugslag, de 200 meter vlinderslag en de 1500 meter vrije slag. Tijdens de 1500 meter vrije slag heeft Thomas het oude kampioenschapsrecord uit 1994 gebroken. Dit stond nog op naam van Pieter van den Hoogenband. 

Daarnaast behaalde Thomas een zilveren medaille op de 5 kilometer vrije slag (100 baantjes).  Dit was tevens goed voor een nieuw Nederlands Record voor 16-jarigen. Het betekent dat Thomas mee mag doen aan de EJK open water zwemmen dat in augustus in Marseille van start gaat. Zijn tijd (57:33,69) was zelfs zo goed, dat hij eveneens een bronzen medaille op deze afstand behaalde in de seniorenklasse. En alsof dit nog niet genoeg was, wist hij ook nog twee keer een zilveren medaille te behalen bij de estafettes jongens 4x100 meter wisselslag en de estafette 4x100 meter vrije slag.



Mooie prestaties zwemsters

Maar ook de WVZ zwemsters wisten mooie prestaties neer te zetten. Zo zwom Christy Geurts (15 jaar) naar een EYOF (European Youth Olympic Festival)-limiet op de 50 mtr vrije slag. Zij is echter door een te groot aanbod van zwemsters niet uitgekozen om naar dit festival in Hongarije te gaan. Nederlands Kampioen werden Claire Verkijk (15 jaar) op de 200 meter wisselslag, Rosey Metz op de 100 meter schoolslag en Inge Vieveen (16 jaar) op de 50 meter schoolslag. Ook deze vier zwemsters trainen bij het RTC in Den Haag.

WVZ-zwemster Jelsie van Ruijven (12 jaar) behaalde maar liefst zeven medailles: een geweldige prestatie voor deze jonge, talentvolle zwemster. Feija de Bruin (13 jaar), die zwemt in de paralympische klasse S10, won dit weekend een zilveren en een bronzen medaille.  Scott Jansen (13 jaar) behaalde twee zilveren medailles. Max, Tygo, Abel en Marlinde wonnen (estafette)medailles.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-