Na maandenlange voorbereiding heeft Ilion afgelopen week het contract getekend met Holabouw voor de renovatie en verduurzaming van haar indoor atletiekaccommodatie. Door alle administratieve perikelen heeft de feitelijke start van de bouw wel vertraging opgelopen. Er zal alles op alles moeten worden gezet om de renovatie afgerond te hebben voor aanvang van het winterseizoen.

 onderteking contract Holabouw 1

Ilion voorzitter Melvin Sedney (r) en de directeur van Halabouw feliciteren elkaar na het ondertekenen van het bouwcontract.

Voordat het zover kon komen moest de werkgroep HAL2040 vele hobbels overwinnen. Na aanvankelijk enthousiasme over de succesvolle crowdfunding onder de leden, moesten er nogal wat administratieve zaken geregeld worden om te rest van de financiering rond te krijgen. Onder andere bleek de looptijd van de hypotheek en de looptijd van de garantstelling door de Stichting Waarborgfonds Sport verschillend. Gelukkig verleende de gemeente Zoetermeer alle medewerking om dit verschil te overbruggen.
Een ander obstakel was de bouwvergunning: de renovatie valt onder het nieuwe bouwbesluit, waardoor opnieuw berekeningen moesten worden uitgevoerd voor de brandveiligheid. Maar ook hier gold dat alle partijen, binnen de mogelijkheden van de wettelijke kaders, alle medewerking verleenden die nodig was. Wel waren een aantal extra voorzieningen nodig, die het uiterste vergden van de creativiteit van de bouwkundigen van de werkgroep om budgettair binnen de financieel doelstellingen te blijven.
Uiteindelijk is alles gelukt, is de financiering rond en de bouwvergunning verleend en kon de voorzitter van Ilion Melvin Sedney onder toeziend oog van de coördinator van de werkgroep Jan Smit het contract met Holabouw tekenen.

De renovatie en verduurzaming van de indooratletiekhal bestaat onder andere uit het verbeteren van de isolatie van de indoorhal, het plaatsen van zonnepanelen, de bouw van een nieuw krachthonk en een multifunctionele instructieruimte. Daarnaast wordt de 'steeg' tussen de kleedkamers en de kantine overkapt, waardoor alle ruimtes functioneel met elkaar zijn verbonden. Voor de totale verbouwing heeft de Algemene Ledenvergadering van Ilion een budget van € 420.000 goedgekeurd.

Ilion en Holabouw verwachten dat de gerenoveerde hal in oktober wordt opgeleverd.



foto: K. Franken

-advertenties-

-goede doel-