IMG 20170418 WA0005De Zoetermeerse karateka Nicky Gerritsen van de karate Academy Unity99 te Rotterdam, wist afgelopen zondag 16 april tijdens de eerste editie van de ‘International Amsterdam Kumite Cup’ een glorieuze prestatie neer te zetten. Met ruim 550 deelnemers , vanuit 77 clubs uit 19 landen was dit een toernooi met een sterk internationaal bezet deelnemersveld.


Nicky kwam uit in de categorie kumite meisjes 14-15 jaar + 57kg. Vol zelfvertrouwen en goede moed ging zij de uitdagingen in deze zware poule aan. Scherp en gefocust wist zij haar eerste tegenstander met 3-0 te verslaan. Dit smaakte naar meer en Nicky was in vorm. Vastberaden ging ze haar tweede partij, inmiddels halve finale, tegemoet en wist deze zinderende strijd met een overwinning van 9-5 dan ook volledig naar zich toe te trekken!

In de finale partij kwam Nicky oog in oog te staan met de Deense Sarah Lundquist welke 3e op de Europese ranglijst staat. Met deze dame had Nicky nog een rekening te vereffenen. Tijdens hun laatste ontmoeting op de mat bij Belgium Open 2015 raakte Nicky zwaar geblesseerd aan haar rug. Hierdoor moest zij tijdens het toernooi afgevoerd worden naar het ziekenhuis en was voor zeer lange tijd uitgeschakeld voor trainingen en toernooien.
Desondanks stapte Nicky zonder wrok maar juist respectvol de mat op. Deze glorieuze eindstrijd wist Nicky op sportieve wijze met 2-2 te winnen omdat zij degene was die de eerste score had gemaakt!

Op de foto Nicky Gerritsen met de blauwe band

-advertenties-

-goede doel-