TAV5549 ed 1 webv.l.n.r.: Priscilla Loesberg, Inge van der Gaag, Nynke Stam, Renske van Bruchem

Met een 6-4 overwinning op Avanti 1 zijn de dames van Enjoy & Deploy Taverzo overtuigend kampioen geworden in de landelijke 1e divisie. Een fraaie mijlpaal omdat dit kampioenschap voor het eerst in de geschiedenis van Taverzo door de dames is behaald. Promotie naar de eredivisie is hiermee een feit. Drie wedstrijdpunten waren voldoende, het werden er 6.

Kopvrouwe Priscilla Loesberg van Enjoy & Deploy Taverzo beet het spits af en startte, zonder gameverlies, met een snelle overwinning op Rian Nijdam. Avanti kwam direct terug door de twee volgende partijen tegen Nynke Stam en Renske van Bruchem te winnen. De vierde partij, de dubbel, was belangrijk voor het moreel. Winst zou voor Taverzo een 2-2 stand betekenen, zodat in de resterende 6 partijen nog slechts één partij binnengehaald zou moeten worden. Het werd erop of eronder. Priscilla Loesberg en Renske van Bruchem hielden het langst het hoofd koel en trokken, in vijf games en met het kleinst mogelijke verschil, aan het langste eind. De 2-2 stond hiermee op het scorebord. De Avanti-dames hadden moeite met de concentratie, wat ook bleek in de volgende partij tussen Nynke Stam die het nu op haar beurt tegen Rian Nijdam moest opnemen. Vier games eindigden met 2 punten verschil, maar de goede focus van Nynke leverde in de beslissende vijfde game al snel een grote voorsprong op, die ze niet meer uit handen gaf. Daarmee stond er 3-2 op het scorebord in het voordeel van Enjoy & Deploy Taverzo en was het kampioenschap, ook voor de vierde speelster in het team, Inge van der Gaag, een feit.

De resterende wedstrijden waren hierna alleen nog maar voor de statistieken. Priscilla Loesberg won al haar partijen. Nynke en Renske droegen beiden één winstpartij bij en samen met het gewonnen dubbel kwam hiermee de einduitslag op 6-4.

De Taverzo-dames speelden overigens al één keer eerder in de eredivisie. In de najaarscompetitie 2014 eindigden de dames, met ook toen al Inge van der Gaag en Priscilla Loesberg in het team, als derde in de eerste divisie. De dames promoveerden echter toch naar de eredivisie, toen voor de eerste keer in de clubhistorie, omdat beide verenigingen die boven Taverzo eindigden, al een hoger team hadden dat in de eredivisie speelde. Nu hebben de dames volledig op eigen kracht de plaats op het hoogste niveau bemachtigd.

 

Foto door: Elsbeth Parmentier

-advertenties-

-goede doel-