DSO HVC10Handsbal of niet ? Arbiter Gommans zag het goed en presenteerde Leslie van den Berg de rode kaart (2 x geel).

Binnen een half uur spelen was de wedstrijd tussen DSO en HVC’ 10 gespeeld. Nadat Matthijs Benard en Robin van den Bos keeper Leon Kleis wisten te verschalken, zagen de gastheren geen kans meer de wedstrijd naar hun hand te zetten. De ploeg van Pim van der Hoorn was dan ook de terechte winnaar.

In november 2016 was de ploeg van Faizel Soekhai nog te sterk voor de mannen uit Hoek van Holland. Leslie van den Berg scoorde toen de enige treffer van dat duel. Het is dit seizoen stuivertje wisselen tussen beide ploegen, afwisselend wordt de zesde en zevende positie op de ranglijst geruild. HVC’10 behaalde uit de laatste vijf wedstrijden zeven punten tegen de negen die DSO behaalde.
Trainer Soekhai (DSO) wilde met zijn ploeg ook in de laatste periode nog goede resultaten behalen en de laatste strohalm grijpen die er mogelijk in het verschiet lag. Een vervangende periodetitel was theoretisch nog mogelijk, maar na de wedstrijd van zaterdag is duidelijk geworden, dat dit seizoen niet meer om de prijzen gestreden gaat worden. Tactisch had Soekhai een aantal aanpassingen verricht in zijn team. Roeland van Vliet, meerdere wedstrijden ingezet als spits, kreeg zaterdag een verdedigende taak, maar moest halverwege de wedstrijd achterblijven in de kleedkamer met een enkelblessure. De eerste 45 minuten was DSO geen schim van wat het eerder dit seizoen heeft laten zien. Het publiek zag geen beleving in de ploeg. DSO was te statisch en speelde met een te laag tempo. Dit resulteerde in een 0-2 ruststand door doelpunten van HVC’10 van Mathijs Benard en Robin van den Bos.

Soekhai was dan ook niet tevreden en bracht tijdens de rust een aantal wijzigingen aan in zijn ploeg om zodoende meer gevaar te kunnen stichten voor het doel van HVC’10. Na twee minuten spelen ontstond er inderdaad een gevaarlijke situatie voor het doel van HVC’10-keeper Daniël van der Knijff, maar de bal werd door zijn verdediging van de lijn gehaald. Zonder enige moeite konden de gasten uit het Westland vervolgens de aanvallen van DSO pareren. DSO speelde weliswaar met iets meer druk op de tegenstander, maar het was nog steeds onvoldoende om de Hoekenaren echt in gevaar te brengen. Halverwege de tweede helft kregen de Westlanders een grote kans om de voorsprong te vergroten, maar keeper Leon Kleis voorkwam dit. Uit de situatie die hieruit ontstond wist DSO de aansluittreffer te scoren: 1-2. Een voorzet van Tim Lamboo bereikte Kevin Mbemba die hierop Leslie van den Berg bediende die met een kopbal mooi afrondde en weer wat hoop bracht bij het publiek.

De equipe van Pim van den Hoorn ging echter slimmer om met de ruimte die ontstond door het spel van DSO. Met nog tien minuten te spelen moest Leslie van den Berg het veld verlaten nadat hij zijn tweede gele kaart gepresenteerd kreeg van arbiter Gommans. Van den Berg werkte de bal met zijn handen in het doel, maar had de pech dat de scheidsrechter dit zag. Resultaat was een tweede gele kaart voor van den Berg en hij moest het veld verlaten met een rode kaart op zak. Van den Berg maar ook Jay Weber, die een gele kaart gepresenteerd kreeg, zitten volgende week beiden hun schorsing uit.

Tekst en foto: Eric de Wit